Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín UEFA

Tsitsipas zná moje silné stránky a ví, že ho mohu dostat pod tlak, říká Lehečka

Loni se poprvé dostal do grandslamových turnajů a na všech skončil v prvním kole, nyní je v Austrálii už ve čtvrtfinále. Český tenista Jiří Lehečka hraje životní turnaj a po výhře nad sedmým hráčem světa Kanaďanem Félixem Augerem-Aliassimem 4:6, 6:3, 7:6, 7:6 bude hrát o semifinále. O něj se utká se čtvrtým hráčem světového žebříčku Stefanosem Tsitsipasem a věří si na něj.

Je nám líto, video expirovalo.
Lehečka dál stoupá Australian Open. Ve čtvrtfinále ho čeká Tsitsipas

"Něco takového jsem nečekal," citovala Lehečku agentura Reuters. "Hluboko uvnitř jsme ale s týmem věděli a věřili, že mám na to, abych předváděl dobrý tenis, který mě může vynést na vyšší příčky," řekl rodák z Mladé Boleslavi.

Jednadvacetiletý tenista si připsal první vítězství nad hráčem z první desítky žebříčku a v této sezoně třetí nad zástupcem elitní dvacítky. Před Augerem-Aliassimem zdolal ve 3. kole světovou dvanáctku Brita Camerona Norrieho a na United Cupu porazil Němce Alexandera Zvereva (13.).

Stal se prvním českým čtvrtfinalistou mužské dvouhry na Australian Open po Tomáši Berdychovi, jemuž se to povedlo naposledy před pěti lety. "Dokázali jsme to. Jsme ve čtvrtfinále a věříme, že uděláme další krok dopředu. Uvidíme, jak to půjde. Pokusíme se co nejlépe připravit na to, co nás čeká," uvedl hráč, jenž se po turnaji posune v žebříčku ATP z 71. místa výrazně vpřed.

Zahraniční média vyzdvihla Lehečkovu atletičnost. Tu přisuzovala také rodinným genům. Otec Jiří byl profesionální plavec, matka Romana byla atletkou. Mladému tenistovi pomohla psychicky i účast na loňském Turnaji mistrů pro hráče do 21 let, kde se dostal do finále. Tam nestačil až na Američana Brandona Nakashimu.

"Myslím, že na tom turnaji jsem konečně našel svou ideální hru. Zjistil jsem, co hrát a jak porážet skvělé hráče na velkém stadionu. Poznal jsem tam veškerou pozornost médií a byla to pro mě jakási brána do velkého tenisu. Ukázali nám tam, jak to vypadá, když jste profesionální hráč," podotkl Lehečka.

Uznání se dočkal i od protivníka Augera-Aliassimeho, který ocenil Lehečkovu vyrovnanost během celého zápasu. Český tenista přišel v utkání jen jednou o servis. "V důležitých chvílích zůstává klidný, vyhrává výměny a je schopný si doservírovat zápas. Tohle jsou atributy dobrého hráče. Jsem si jistý, že o něm v budoucnu ještě hodně uslyšíme," řekl dvaadvacetiletý Kanaďan.

Ve čtvrtfinále čeká Lehečku Tsitsipas. Rodák z Atén, který je po vyřazení Rafaela Nadala a Caspera Ruuda nejvýš nasazeným hráčem turnaje, se utkal s Lehečkou loni v Rotterdamu a zvítězil 4:6, 6:4, 6:2.

"Čeká mě odveta. Vím, že si určitě bude pamatovat, jak jsme spolu v Rotterdamu hráli. Tehdy jsem byl v prvním setu lepší, ale pak mě přehrál. Bude vědět, kde jsou moje silné stránky, ale také, že ho mohu dostat pod tlak," dodal Lehečka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články