Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Šafářová odehraje poslední čtyřhru se Strýcovou, oživí tak bronzovou spolupráci z Ria

Poslední čtyřhru v kariéře odehraje Lucie Šafářová na Australian Open s parťačkou z olympiády v Riu de Janeiro Barborou Strýcovou, kde spolu vyhrály bronzovou medaili v roce 2016. Původně měla Strýcová hrát s Andreou Sestini Hlaváčkovou, ale ta se zranila na turnaji domácí extraligy.

Sport
zdroj: ČT4

Strýcová odehrála druhou polovinu této sezony v životní formě a v deblovém žebříčku je pátá na světě. Její spoluhráčka Andrea Sestini Hlaváčková má však poraněné zápěstí, proto vytvoří dvojici se Šafářovou. Ta má na kontě pět grandslamových titulů ve čtyřhře, všechny vybojovala s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou.

"Některé věci člověk nevymyslí. Na poslední turnaj své kariéry nakonec nastoupím vedle holky, se kterou nás pojí kamarádství od dětství a krásné úspěchy jako z Ria. Moc se těším, že si můj poslední turnaj užijeme spolu. Děkuji, Andy, za propůjčení parťačky a brzo se uzdrav, ať máte úspěšný zbytek sezony," napsala Šafářová na Instagramu.

"Šafi, moc se těším, že tvůj poslední turnaj kariéry zažiju vedle tebe. Doufám, že to bude jízda," napsala Strýcová a dodala: "Andy, dej se do kupy."

Ve středu Šafářová odehrála poslední zápas v domácí extralize, s Prostějovem ale titul neobhájila. Na Australian Open chce nastoupit i ve dvouhře, zatím však není v hlavní soutěži, není přihlášena do kvalifikace a čeká, zda dostane divokou kartu.

Na letošním grandslamu v Melbourne Parku Šafářová se Strýcovou vypadly ve čtvrtfinále. Sestini Hlaváčková tam hrála po boku Čchan Jüng-žan z Tchaj-wanu, za měsíc bude na Australian Open dvojnásobná česká finalistka chybět poprvé od roku 2008.

"Mám radost, že si Bára našla náhradu v Šafi, a budu holkám držet palce z domova," uvedla Sestini Hlaváčková. Její zranění může pocházet z pondělního utkání extraligy, v kterém hrála shodou okolností za Říčany čtyřhru proti prostějovské Šafářové.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články