Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Pochvala a úžas, tak reagují Federer i Djokovič na Nadalův triumf

Ziskem jednadvacátého grandslamového titulu se tenista Rafael Nadal odpoutal od svých dlouholetých kolegů a rivalů Rogera Federera a Novaka Djokoviče. Ti mu však k historickému úspěchu pogratulovali. Nechyběly ani poklony za jeho dosavadní výkony. Klobouk smekla před Španělem po jeho triumfu na Australian Open i dvojnásobná wimbledonská šampionka Petra Kvitová.

Radující se grandslamový rekordman ve dvouhře Rafael Nadal
zdroj: ČTK autor: Hamish Blair

"To byl teda zápas! Ze srdce gratuluji svému příteli a velkému rivalovi Rafaelu Nadalovi, že se stal prvním mužem, který vyhrál 21 grandslamových titulů ve dvouhře," napsal Federer na sociálních sítích. Sám se místo účasti v Melbourne věnoval rehabilitaci po operaci kolena. "Před pár měsíci jsme žertovali, že jsme oba o berlích. Úžasné. Nikdy nepodceňujte velkého šampiona. Tvoje neuvěřitelná morálka, oddanost a bojovný duch jsou inspirací pro mě a pro nespočet dalších po celém světě," doplnil.

Je nám líto, video expirovalo.
Nadal vyhrál Australian Open a získal rekordní 21. grandslamový titul

Djokovič přišel o šanci zaútočit na jednadvacátý titul kvůli známé kauze ohledně jeho výjimky z očkování, která skončila Srbovou deportací z Austrálie těsně před turnajem. "Gratuluji Rafaelu Nadalovi k jednadvacátému grandslamu. Úžasný počin. Vždycky působivý bojovný duch, který zase jednou zvítězil," napsal na Instagramu.

Nadalovo odhodlání a bojovnost na Twitteru ocenila i Kvitová. "Jsi pro nás všechny opravdovou inspirací. Díky, že jsi nás naučil, co to znamená nikdy se nevzdat," napsala.

Sedminásobný grandslamový šampion a nyní televizní expert Mats Wilander měl rovněž jen slova chvály. "Pro mě je to nejlepší comeback open éry – vyhrát jednadvacátý grandslam v 35 letech. Bude mu 36, až se bude hrát French Open, a on porazil nejlepšího tenistu světa Daniila Medveděva. Je to nepopsatelné a netuším, kde našel tu sílu," poznamenal.

Zápas sledoval také legendární Australan Rod Laver, jehož jméno nese největší kurt v areálu v Melbourne. Právě tam se odehrávala dnešní finálová bitva. "Bylo pro mě ctí tě sledovat, jak děláš, co miluješ. Gratuluji," uvedl.

Bývalý tenista Tim Henman za stavu 0:2 na sety už Nadala odepisoval. "A on našel způsob, jak bojovat dál a otočit to. Mysleli jsme si, že mládí a delší zápas budou hrát na ruku Medveděvovi, bylo to prostě neuvěřitelné," podivoval se Brit.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články