Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Nemohl jsem ani běhat, ale nechtěl jsem jako obhájce končit skrečí, řekl po prohře Nadal

Od začátku bojoval s bolestmi. Problém měl s bekhendem, a dokonce i se samotným běháním. Obhájce titulu Rafael Nadal se však s Australian Open loučit skrečí nechtěl, a tak navzdory potížím s kyčlí dohrál zápas druhého kola s Američanem Mackenziem McDonaldem až do konce.

Je nám líto, video expirovalo.
Zraněný Nadal dohrál na AO ve 2. kole, Šwiateková postoupila

"O ukončení zápasu jsem přemýšlel prakticky od začátku. Ale neřekl jsem to nikomu. Nakonec je rozhodnutí stejně na mně, tak jsem se snažil hrát dál a moc si to zranění nezhoršit," řekl Nadal po prohře 4:6, 4:6 a 5:7.

"Nemohl jsem vůbec hrát bekhend, nemohl jsem ani pořádně běhat, ale jako obhájce jsem se nechtěl loučit skrečí. A je to tak lepší. Prohrál jsem a není k tomu víc potřeba říkat. Jen pogratulovat soupeři. To je prostě sport," dodal šestatřicetiletý Španěl.

Nadal, který se od druhé poloviny loňského roku potýká se zdravotními potížemi, doufá, že ho nečeká další dlouhá pauza. "Snažím se být pozitivní a bojovat, ale teď to moc nejde. Tohle mě opravdu tvrdě zasáhlo. Lhal bych, kdybych tvrdil něco jiného," uvedl.

"Doufám, že kvůli zranění nebudu moc dlouho mimo hru. Protože pak bych zase musel projít celým procesem rekonvalescence a další práce. V kariéře jsem to zažil bohužel až moc často... Pořád věřím, že se dokážu vrátit, ale nebude to snadné," prohlásil.

Důvodem k návratu je podle něj láska k tenisu. "Samozřejmě, jednou budu muset skončit. Ale když něco milujete, tak i když tomu musíte přinést nějakou oběť, tak to vlastně ve finále ani není oběť," řekl vítěz rekordních 22 grandslamů.

"Ale samozřejmě vás štve, když vidíte, kolik času v kariéře jste strávil léčbou zranění a snahou o návrat. Myslím, že jsem se s tím docela dobře srovnal, ale posledních sedm měsíců bylo opravdu náročných," řekl.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články