Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

Muchová stále není fit a nebude obhajovat semifinále na Australian Open

Po Karolíně Plíškové se z Australian Open odhlásila další česká tenistka - loňská semifinalistka úvodního grandslamu Karolína Muchová. Důvodem jsou problémy spojené se zraněním břišního svalu, kvůli kterému ukončila předčasně už letošní sezonu. Pětadvacetiletá rodačka z Olomouce na sociální síti oznámila, že stále není fit.

Karolína Muchová
zdroj: AP autor: Hamish Blair

"Bohužel se během přípravy vyskytly další problémy spojené se zraněním břišního svalu. Po vyšetřeních mi tým doktorů nedoporučil do Austrálie odcestovat. Potřebuji více času na doléčení," uvedla Muchová pro ČTK. 

Muchová si břišní sval poranila právě během Australian Open, které bylo kvůli pandemii koronaviru posunuto do únorového termínu. Léčila se dva měsíce a teprve před antukovým Roland Garros začala pořádně podávat. Dobře se cítila až na trávě ve Wimbledonu, kdy došla do čtvrtfinále, ale problémy se jí vrátily. I proto na US Open vypadla již v 1. kole. Poslední zápas odehrála prvního září.

"Mrzí mě, že sezonu 2022 nezahájím na turnajích v Austrálii. Dělám vše pro to, abych byla co nejdřív fit a zpět na kurtu," napsala Muchová. Bývalá devatenáctá hráčka světa, jíž nyní patří 32. místo v žebříčku WTA, odehrála letos jen jedenáct turnajů s bilancí 19:9.

Vedle úspěchu v Melbourne a Wimbledonu ještě došla do čtvrtfinále v Madridu a na Gippsland Trophy. Do světové dvacítky se poprvé dostala v květnu a pobyla v ní tři týdny.

Australian Open začne 17. ledna. V hlavní soutěži zůstalo šest českých tenistek, přihlášené jsou pátá hráčka světa Barbora Krejčíková, Petra Kvitová, Markéta Vondroušová, Tereza Martincová, Kateřina Siniaková a Marie Bouzková. Ve dvouhře mužů figuruje Jiří Veselý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články