Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Kvitová na skok v Praze. Už to trošku přebolelo, hlásí po finálové prohře v Austrálii

Melbourne – Praha – Petrohrad. Petra Kvitová je v jednom kole. Na Australian Open byla druhá, na skok se zastavila v Praze, aby se pochlubila trofejemi, a ještě dnes odletí obhajovat titul do Petrohradu. Byl to skvělý úvod sezony.

Petra Kvitová se stříbrnou trofejí z Australian Open
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

"Jsem tady na hodně malinkou chvilku," řekla Kvitová na narychlo svolané tiskové konferenci, na kterou přijela z letiště. Po cestě z Austrálie přistála s koučem Jiřím Vaňkem a kondičním trenérem Davidem Vydrou v české metropoli půl hodiny po poledni.

Kvitová hrála své první finále v Melbourne v sobotu a v třísetovém klání podlehla Japonce Naomi Ósakaové. "Porazitelná byla, je to člověk z masa a kostí. Bylo to o minišancích v prvním setu i dál během zápasu. Ona zvládla šance líp. Po porážce jsem nebyla nejveselejší, ale už to trošku přebolelo," konstatovala.

Díky postupu do finále se posunula o čtyři místa v žebříčku WTA. Podruhé v kariéře jí přitom právě v Melbourne těsně unikl trůn světové jedničky. K postu nejlepší hráčky žebříčku se ale neupíná. "Někde v podvědomí to je, ale není to momentálně největší cíl, který mám. Spíš chci zlepšovat hru v jednotlivých zápasech a žebříček pak odrazí výsledky," řekla Kvitová.

Při dlouhé cestě do Evropy měla dost času si uvědomit svůj úspěch na Australian Open. "Po porážce jsem nebyla nejveselejší, ale už to trošku přebolelo. Pozitivní věci převažuji nad negativními. Trofeje mluví za vše a určitě mám na čem stavět. Kdyby mi to někdo řekl před odletem, brala bych to všemi deseti," sdělila.

Do Petrohradu, kde se může v druhém kole utkat s Běloruskou Viktorií Azarenkovou, chtěla letět, i když vydržela v Austrálii až do konce. "Na turnaj se těším. Nechtěla bych o to přijít. Budu hrát a uvidíme, jak to všechno půjde," řekla Kvitová.

Program nabitý. Praha se do něj už nevejde

Po Petrohradu Kvitová vynechá první kolo Fed Cupu v Ostravě proti Rumunkám. Nejspíše se neobjeví na přelomu dubna a května ani na Spartě a nebude obhajovat titul na turnaji Prague Open. "Budu mít hodně turnajů, proto (pražský) turnaj momentálně neplánuju," vysvětlila.

Hrát by měla v Dauhá, Dubaji, Indian Wells, v Miami a na antuce ve Stuttgartu, Madridu, Římě a na Roland Garros. "Záleží, jak všechno půjde, jak tělo vydrží a jak všechno zapadne do sebe," doplnila Kvitová.

Kvitová chce vypovídat mimo soudní síň

Až se vrátí z Ruska, je Kvitová příští týden připravena vypovídat u soudu o svém přepadení z prosince 2016, které jí tak změnilo život. Další stání u Krajského soudu v Brně je v plánu 5. a 6. února a čerstvá finalistka grandslamového Australian Open požádala o výslech mimo soudní síň, aby se nemusela potkat s obžalovaným.

Sama se na brífinku o soudním stání nevyjádřila. Pověřila svého mluvčího Karla Tejkala. "Petra to vnímá jako neodvratitelnou věc. Být u soudu není pro nikoho příjemné. Byť je to v roli svědka, na druhé straně si uvědomuje, že to je nezbytné, aby celá záležitost mohla definitivně skončit," řekl Tejkal.

Osmadvacetiletou Kvitovou pachatel přepadl v prosinci 2016 v bytě v Prostějově a vážně jí pořezal levou ruku, v které drží raketu. Hráčka podstoupila operaci a po pěti měsících se úspěšně vrátila na kurty.

Ráda by ale také uzavřela soudní jednání, proto se nyní chystá vypovídat. "Petra je připravena odpovědět na všechny otázky a udělat vše, co je nezbytné, aby mohl soud spravedlivě rozhodnout o vině a následně o trestu," řekl Tejkal.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články