Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Jeden Korda ho trénoval, druhého sám vede. Otázka času, než vyhraje grandslam, věří Štěpánek

K rodině Kordových má hodně blízko. Petr, zatím poslední český vítěz turnaje velké čtyřky, ho trénoval. Sebastiana zase Radek Štěpánek koučuje sám. A zatím se mu daří znamenitě. Jeho svěřenec na Australian Open postoupil premiérově už do čtvrtfinále a bývalá opora českého daviscupového výběru věří, že je jen otázkou času, než mladý americký talent nějaký grandslam ovládne. Klidně to může nastat už za pár dní.

Sebastian Korda a Radek Štěpánek
zdroj: Profimedia

"Stejně jako ostatní to děláme kvůli grandslamovým trofejím. Sebastian tady má slušnou šanci, ale jdeme krok po kroku. Je potřeba vyhrát sedm zápasů, na to se soustředíme," řekl Štěpánek, který s Kordou spolupracuje od loňska. "Je na dobré cestě, a pokud na ní zůstane, je to jen otázka času," dodal bývalý kouč Srba Novaka Djokoviče či Bulhara Grigora Dimitrova.

Čtyřiačtyřicetiletý Štěpánek to ve dvouhře dotáhl až na osmé místo světového žebříčku. Ještě větší úspěchy slavil v deblu, dvakrát pomohl českému týmu k triumfu v Davisově poháru. Většinu kariéry spolupracoval právě s Petrem Kordou.

"Je to krásný kruh života, že poté, co mě Petr tak dlouho trénoval, jsem teď v Sebiho týmu. Byl pro mne jako mladší bratr," řekl Štěpánek. "Hodně mi pomohlo, že jako hráč jsem měl Petrovu DNA. Může klidně spát, protože nebudu jeho synovi vštěpovat nic jiného, než co jsem se naučil od něj. Je tam pár drobných rozdílů, ale v zásadě mám tu samou DNA," dodal.

S dvaadvacetiletým svěřencem pracují hlavně na mentální stránce, což už podle Štěpánka přineslo ovoce v lednové generálce v Adelaide. Tam Korda ve finále těsně prohrál s největším favoritem Australian Open Djokovičem.

"Na kurtu denně pracujete na různých detailech, ale na grandslamech je mentální nastavení důležitější než jakýkoli úder. Věřím, že brzy bude vidět rozdíl v Sebiho chování na kurtu oproti loňsku. Podle mne se v tom hodně zlepšil a už mu to začalo přinášet výsledky," prohlásil Štěpánek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články