Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Euro Hockey Tour mužů 2023/2024

Hladký postup. Djokovič a Sabalenková jsou v osmifinále Australian Open

Úřadující šampioni Australian Open Novak Djokovič a Aryna Sabalenková si zajistili hladký postup do osmifinále. Vítěz 24 grandslamových titulů porazil Argentince Tomáse Martína Etcheverryho 6:3, 6:3, 7:6 a světová dvojka Sabalenková deklasovala Ukrajinku Lesju Curenkovou dvakrát 6:0. Pokračují také Američanka Cori Gauffová, Ital Jannik Sinner nebo Řek Stefanos Tsitsipas.

Novak Djokovič
zdroj: ČTK/AP

Šestatřicetiletý Srb Djokovič sehrál v Melbourne jubilejní 100. zápas a stal se prvním hráčem v tzv. "open éře", který nasbíral trojciferný počet startů na všech grandslamech. Nad 32. hráčem světa Etcheverrym vyhrál za dvě a půl hodiny. "Tohle byl zatím můj nejlepší výkon na turnaji," řekl v rozhovoru na kurtu.

Djokovič si připsal ve dvouhře na Australian Open 31. vítězství za sebou a dál živí naději na 11. melbournský titul a 25. grandslamový celkově. Díky němu by se osamostatnil v čele historického žebříčku před Margaret Courtovou. V osmifinále se utká buď s Francouzem Adrianem Mannarinem, nebo Američanem Benem Sheltonem.

Je nám líto, video expirovalo.
Sabalenková je v osmifinále AO

Přemožitelka Brendy Fruhvirtové z 2. kola Běloruska Sabalenková vyprovodila 33. hráčku světa Curenkovou za 55 minut, nadělila jí dva "kanáry". V Melbourne zatím neztratila ani set, prohrála pouhých šest gamů. Připsala si také sedmé vítězství z osmi letošních zápasů.

"V minulém roce Iga (Šwiateková – světová jednička) vyhrála spoustu setů rozdílem 6:0. Jedním z mých cílů je se k ní přiblížit," řekla s úsměvem na kurtu Běloruska. "Jsem moc spokojená, na jaké úrovni teď hraji. Doufám, že v tom budu pokračovat a pokusím se ještě trochu zlepšit," doplnila.

Hráčky si po utkání nepodaly ruce. Ukrajinské tenistky pozápasovou tradici u sítě proti soupeřkám z Ruska a Běloruska kvůli současné válce nedodržují.

Sabalenková se střetne v osmifinále s dvaadvacetiletou Amandou Anisimovovou, jež vloni přerušila kariéru kvůli syndromu vyhoření. Američanka, které patří v žebříčku 442. místo a startuje díky chráněnému žebříčku, vyřadila Španělku Paulu Badosaovou 7:5, 6:4. "Je to skvělá hráčka a jsem ráda, že ji vidím zpět. Těším se na těžký zápas," dodala Sabalenková.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články