Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

BLOG: Lhát se nemá, možná to Djokovič už pochopil

Novak Djokovič má problém a jak se zdá nejen s očkováním, ale i díky němu. Ono totiž když něco vypadá jako lež, tak to většinou lží je, ať už se snažíme pojmenovat to jakkoliv. A to se projevilo i v Austrálii, kde na podobný přístup nejspíš na rozdíl třeba od postkomunistických států nejsou zvyklí. A tak si světová tenisová jednička musela sbalit rakety a opustit ostrovní stát.

Je nám líto, video expirovalo.
Djokovič může přijít o French Open

Těch nejasností kolem jeho účasti na Australian Open bylo zkrátka moc. Nejdříve tenhle známý odpůrce očkování proti covidu přijel do země s tím, že dostal vyjímku. Když se zjistilo, že to je v přímém rozporu s nařízeními tamní vlády, tak se najednou objevila zpráva, že vlastně nedávno prodělal covid, což se někde staví na roveň očkování. Ovšem smůla, ne v Austrálii.

Potom také s jeho pozitivním testem příliš nelícovalo focení o den později na velké akci s mnoha fanoušky a bez roušky. A k tomu rozhovor pro francouzský sportovní časopis L'Équipe, sice prý už s rouškou, ale den po výsledku pozitivního testu.

Pak se provalilo, že v prohlášení po příjezdu "omylem" vyplnil, že v poslední době neopustil Srbsko, přestože si zajel potrénovat do Španělska. Fakt smůla. Jenže tomu už opravdu může uvěřit jen ten, kdo tomu uvěřit chce, i když je to na téhle úrovni k neuvěření.

Lhát se zkrátka nemá a naštěstí jsou země, kde se to i nevyplácí. I když v naší kotlině ještě občas zaslechnu: Když chceš lhát, tak to musíš umět. To by nejspíš v Austrálii nikdo neřekl.

Sport
zdroj: ČT4

Djokovič toho dokázal hodně, vždyť nyní mohl v Austrálii získat rekordní jednadvacátý grandslam. Leč nezíská. Krom toho si myslím, že ztratí část svých soudných fanoušků. Protože když už si stojí za svým a očkování proti covidu odmítá, tak by si měl uvědomit, co všechno to obnáší. A nehledat cestičky, jak obejít to, co musí všichni kolem respektovat.

Zatímco australský premiér připustil, že Djokovičovi nejspíš povolí účast na příštím Australian Open, i když normálně by měl mít za pokus o klamání úřadů zákaz vstupu do země další tři roky, už nyní mu hrozí, že kvůli tamním protikoronavirovým opatřením nebude moci hrát ani na French Open v Paříži. Ovšem, ta nařízení se mohou rychle změnit, podle toho, jak bude pandemie sílit či slábnout.

A podobně změnit svůj přístup by mohla i srbská hvězda. Protože chyba, z níž se nikdo nepoučí, zůstane už jen zbytečnou chybou. A slavný tenista by si měl uvědomit, že pro okolní svět není jen tím, kdo dobře servíruje a má tvrdý a přesný forhend i bekhend. A možná, že už si to uvědomovat začíná, když se po příletu do Srbska vyhnul fanouškům, kteří jej přišli přivítat na letiště jako zhrzeného hrdinu.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články