Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Allertová v Linci postoupila, Kristýna Plíšková slibně rozehraný duel ztratila

Linec (Rakousko) - Denisa Allertová postoupila v Linci do druhého kola po výhře 6:2, 6:3 nad sedmou nasazenou Darjou Kasatkinovou z Ruska. Vypadla naopak Kristýna Plíšková, která nedotáhla do vítězného konce slibně rozehraný zápas s Francouzkou Océane Dodinovou a prohrála 7:6, 5:7, 3:6.

Třiadvacetiletá Allertová si loni v Linci zahrála čtvrtfinále a v Rakousku se jí zatím daří i letos. Tenistka ze začátku druhé stovky žebříčku zdolala 24. hráčku světa Kasatkinovou za 80 minut.

Nejvíce se obě tenistky "zdržely" v předposledním gamu zápasu, v němž byla šestkrát shoda a Allertová neproměnila čtyři mečboly. Hned v následujícím gamu ale pražská rodačka zakončila zápas čistou hrou.

Vítězství proteklo mezi prsty Plíškové. Dvojče páté hráčky žebříčku Karolíny vedlo v souboji kvalifikantek s Dodinovou 7:6 a 5:2, ale poslední krok čtyřiadvacetiletá Češka neudělala. Francouzka pěti gamy za sebou získala druhý set 7:5, a i když Plíšková ještě na začátku rozhodující sady vedla 2:0, po dvou hodinách slavila výhru devatenáctiletá Francouzka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články