Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA 2023/2024

Alcaraz před Turnajem mistrů skrečoval čtvrtfinále v Paříži, Djokovič nezaváhal

Světová jednička Carlos Alcaraz nedohrál kvůli zranění čtvrtfinálové utkání s Holgerem Runem na turnaji v Paříži. Nejvýše nasazený Španěl měl během zápasu očividné problémy v oblasti břišních svalů a po ztraceném prvním setu 3:6 duel v tie-breaku druhého dějství za stavu 1:3 skrečoval, aby své zranění devět dní před začátkem Turnaje mistrů nezhoršil.

Carlos Alcaraz v péči fyzioterapeuta v Paříži
zdroj: Panoramic autor: Chryslene Caillaud

"Nemohl jsem to pořádně propnout. Nemohl jsem dobře podávat a nemohl jsem ani pořádně zahrát forhend. Raději jsem proto vzdal," uvedl devatenáctiletý talent. "Čekají mě nějaká vyšetření, abych věděl, jak na tom před Turínem jsem. Teď se budu soustředit na léčbu a pokusím se být na 100 procent fit," dodal.

Už na 16. vítězství v řadě protáhl svou sérii Félix Auger-Aliassime, jehož závěr sezony zastihl ve skvělé formě. Kanadský mladík, který na předchozích třech turnajích získal tři tituly, vyřadil ve čtvrtfinále Američana Francese Tiafoea 6:1, 6:4. O semifinále si zahraje s Runem.

Bez zaváhání jde dál i obhájce titulu Novak Djokovič. Šestý nasazený Srb porazil Itala Lorenza Musettiho 6:0, 6:3 a jeho dalším soupeřem bude Řek Stefanos Tsitsipas, který rovněž ve dvou setech vyřadil Američana Tommyho Paula. Šestinásobný pařížský šampion ztratil v úvodní sadě s Musettim jen osm fiftýnů a za 24 minut ji získal, ve druhé sice na úvod přišel o servis, zaváhání ale okamžitě napravil a zápas dotáhl.

Tenisový turnaj mužů v Paříži (tvrdý povrch):

Dvouhra - čtvrtfinále: Djokovič (6-Srb.) - Musetti (It.) 6:0, 6:3, Rune (Dán.) - Alcaraz (1-Šp.) 6:3, 6:6 (3:1) skreč, Auger-Aliassime (8-Kan.) - Tiafoe (16-USA) 6:1, 6:4, Tsitsipas (5-Řec.) - Paul (USA) 6:2, 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články