Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Stolní tenistky Vacenovská s Hadačovou mají bronz z univerziády

Šen-čen - O druhou českou medaili na Světové letní univerziádě v Číně se postaraly stolní tenistky Iveta Vacenovská s Danou Hadačovou, které získaly bronz ve čtyřhře. Navázaly tak na bronz Jiřího Hudečka v cross country horských kol. Vacenovská s Hadačovou si zajistily medaili čtvrtfinálovou výhrou nad Španělkami Sarou Ramírezovou a Annou Badosaovou 4:1. V boji o postup do finále dnes nestačily na čínskou dvojici Tchang Li-jing, Siung Sin-jün, které podlehly 2:4. Těsně pod stupni vítězů skončila chodkyně Lucie Pelantová, která byla v závodu na 20 km čtvrtá. Od medaile ji dělila minuta a čtyři sekundy.

Iveta Vacenovská
zdroj: Isifa/EPA autor: Kimimasa Mayama

Mezi dalšími úspěšnými Čechy byla například sportovní gymnastka Kristýna Pálešová, která obsadila na univerziádě sedmé místo na bradlech. Dvacetiletá studentka Masarykovy univerzity, která byla pátá ve víceboji, cvičila sestavu připravovanou pro olympijské hry v Londýně. Zatím ji nemá zažitou a za vítěznou Japonkou Ju Minobeovou zaostala známkou 12,950 o bod a půl.

O účast v první atletické finálové disciplíně marně usiloval koulař Martin Stašek, ale výkonem sedmnáct metrů a padesát dva centimetrů zůstal prvním nepostupujícím. První letošní zlatou pro Jamajku pak ve finále získal O'Dayne Richards, kterému ke dvaceti metrům chybělo sedm centimetrů. Letní Světová univerziáda v Šen-čenu potrvá do 23. srpna.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články