Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Stolní tenistky čeká po prohře s Polskem duel o sedmé místo

Jekatěrinburg (Rusko) - České stolní tenistky na mistrovství Evropy skončí nejlépe sedmé. Po čtvrtfinálové porážce od Ukrajiny nyní prohrály ve skupině o 5. až 8. místo s Polskem rovněž 1:3. O konečné umístění se utkají s Portugalskem.

Iveta Vacenovská
zdroj: ISIFA autor: Eduard Erben

Stejně jako v neděli dokázala z českého ženského týmu bodovat pouze Dana Čechová. V pětisetové bitvě porazila Natalii Bajorovou a vyrovnala průběžný stav po předchozí hladké porážce Hany Matelové od Natalie Partykové. Iveta Vacenovská pak uhrála s Katarzynou Grzybowskou jen set a stejně se vedlo Matelové proti Bajorové.

Muži dnes ve skupině o 9. až 12. místo sehráli dramatickou bitvu s Maďarskem. O vítězství 3:2 se postaral výhrou v rozhodujícím pátém duelu Lubomír Jančařík. Předtím získali body Dmitrij Prokopcov a Tomáš Konečný.

O rekordní zápis se postarali reprezentanti Německa. Poprvé v historii, jež čítá 57 ročníků, má díky nim jedna země potřetí za sebou ve finále oba týmy. Muži se o sedmé zlato utkají s Rakouskem, obhájkyně prvenství Němky budou o třetí titul v řadě hrát s Rumunkami.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články