Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Liptákovi s Kosteleckým individuální soutěž na MS nevyšla, vyhrál Američan Mein

Individuální soutěž v disciplíně trap na mistrovství světa v Osijeku českým brokovým střelcům nevyšla. Olympijští šampioni Jiří Lipták a David Kostelecký se v kvalifikaci umístili až v druhé padesátce pořadí, nejlepším reprezentantem byl tentokrát Vladimír Štěpán až na 49. místě.

Úřadující olympijský šampion Lipták měsíc po zisku druhého titulu mistra Evropy skončil na 54. pozici. Stejně jako Štěpán nedokázal v žádné z pěti kvalifikačních položek zastřílet bezchybně.

Ze 125 terčů v kvalifikaci oba minuli devět, mezi osmičku kandidátů na tři medaile a čtyři účastnická místa pro olympiádu v Paříži 2024 se dostali střelci s maximálně pěti chybami.

Olympijský vítěz z Pekingu 2008 Kostelecký sice zahájil kvalifikaci čistou položkou, ale v dalších čtyřech minul dohromady desetkrát a byl klasifikován na 63. místě. Na startu bylo 154 střelců.

Titul získal debutant na MS Američan Derrick Scott Mein před Britem Nathanem Halesem, který navázal na bronz z nedávného ME. Třetí skončil vítěz kvalifikace Jang Kchun-pchi z Tchaj-wanu a olympijský "kvótaplac" získal i indický střelec Bhovníš Mendiratta.

Ženskou šampionkou se stala Carole Cormenierová z Francie před Fátimou Gálvezovou ze Španělska a slovenskou reprezentantkou Zuzanou Rehákovou Štefečekovou. Místo na OH s nimi vybojovala i čtvrtá finalistka Catherine Skinnerová z Austrálie.

Ve čtvrtek je na programu soutěž smíšených dvojic bez českého zastoupení, v pátek budou mít muži šanci napravit si reputaci v soutěži družstev. V příštím týdnu bude brokařský šampionát pokračovat soutěžemi ve skeetu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články