Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Emmons je ve formě, chce do finále ME

Praha - Sportovní střelkyně Kateřina Emmons věří, že se jí už vrátila forma, kterou měla před dvěma a půl lety na olympijských hrách v Pekingu, kde získala zlatou a stříbrnou medaili. Dokázala si to během posledního měsíce, kdy v Česku a Německu úspěšně absolvovala hned osm závodů. Nyní se vrací za manželem Mattem do USA, kde ji čeká závěrečná příprava před mistrovstvím Evropy ve střelbě ze vzduchových zbraní v italské Brescii.

Sedmadvacetiletá Emmons v lednu dvakrát vyhrála na Velké ceně Plzně a triumfovala na největším mezinárodním závodě IWK v Mnichově. Zúčastnila se i finále bundesligy v Německu, kde všechny soupeře porazila a pomohla týmu k druhému místu. "Celkem jsem absolvovala osm závodů. Průměrný nástřel jsem měla 98,5 a s takovým průměrem se do finále dostanu vždy, což je hlavní," řekla Emmons. "S posledním měsícem jsem velmi spokojená. Ani jsem nečekala, že to půjde tak dobře. Hlavní je, že se mi vrátila energie a že jsem si to od minulé sezony urovnala v hlavě," hodnotila.

Kateřina Emmons:

"Chtěla bych se podívat do finále. Myslím, že je to cíl, který je i snadno proveditelný."

Je nám líto, video expirovalo.
Reakce Kateřiny Emmons

Zatímco loni se jí nedařilo podle představ a na mistrovství světa dokonce nepostoupila ani do finále, nyní se cítí mnohem lépe. "Oproti minulé sezoně je to velký posun. Hlavně v jistotě. I loni jsem střílela dobře, ale pak vždy přišla chyba, kterou jsem nechápala," uvedla a přiznala, že po narození dcery Julie loni ještě nebyla připravena podávat maximální výkony.

Nyní čeká Emmons náročné období plné cestování. "V Americe budu asi týden pořádně trénovat a pak už jen dolaďovat formu na Evropu. Asi za tři týdny pojedu na otočku do Itálie, pak zas Světový pohár v Sydney, bude to docela náročné," řekla s tím, že dokonce zvažovala neúčast na mistrovství Evropy. "Nelze se tam kvalifikovat na olympiádu do Londýna, proto jsem řešila, jestli má cenu tam jet na otočku. Ale zase jsem tam nebyla už dva roky, tak jsem se rozhodla jet," dodala.

Emmons touží ze střelby udělat show pro fanoušky

Velkým snem trojnásobné olympijské medailistky ve sportovní střelbě Kateřiny Emmons je uspořádat jednou v Česku závod, který by byl podobnou show, jakou při střelbě dokážou vytvořit v Německu. Aby v hale nebylo ticho, ale aby se lidi přišli pobavit a bouřlivě fandili. "Celá hala pro pět set lidí fandila a burácela. Bylo to moc příjemné. Skoro jako na fotbale či na hokeji, a to se vším, co k tomu patří. Tedy bubny či řehtačky," připomněla Emmons atmosféru německých závodů.

Uvažuje o tom, že by v budoucnu do Česka dostala týmovou soutěž v mezinárodním měřítku a udělala z ní atraktivní show pro diváky. "Trochu střelbu přiblížit lidem by bylo fajn. Pokud se tohle ale někdy povede, tak to budu muset začít já. To vím. Nikdo jiný na to asi nemá odvahu. Ale je to spíše takový sen do budoucna, tak v horizontu deseti let. Musí se to všechno připravit, zajistit prostory a lidi," řekla.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články