Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Střelkyně Emmons triumfovala v Plzni

Plzeň - Olympijská vítězka Kateřina Emmons jasně vyhrála na Velké ceně Plzně soutěž ve střelbě ze vzduchové pušky. Sedmadvacetiletá plzeňská rodačka Emmons prošla do finále z kvalifikace, když nastřílela 399 bodů. Celkem pak dosáhla výkonu 503,5 bodu a přiblížila se na 1,4 bodu svému šest let starému českému rekordu, který vytvořila na stejné soutěži. V mužské kategorii obsadil třetí místo její manžel Američan Matthew Emmons, jenž loni v létě prodělal léčbu rakoviny štítné žlázy.

Druhou Stephanii Obermoserovou z Rakouska porazila česká střelkyně téměř o pět bodů. Třetí skončila další domácí střelkyně Veronika Vavrošová.

Kateřinu Emmons neodradil od startu v Plzni ani silný výron v kotníku, který si přivodila na běžkách. "Závodilo se mi výborně. Trošku jsem se obávala, jak to bude s kotníkem, protože to nejsou ani tři týdny. Zátěž mi nevadí. Jen když vyrovnávám balanc, tak to občas trochu cítím," řekla.

Je nám líto, video expirovalo.
Manželé Emmonsovi stříleli v Plzni

Ve vzduchové pušce mužů zvítězil rakouský střelec Thomas Farnik o osm desetin bodu před krajanem Mariem Knoglerem. Olympijský vítěz z Atén Emmons zaostal za vítězem o necelé dva body. "Je to můj první mezinárodní závod po operaci. Jsem spokojený, 596 bodů je dobrých," glosoval česky svůj výkon Kateřinin manžel. Jediný český finalista Václav Haman skončil sedmý.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články