Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Do finále prošel až z rozstřelu, nakonec Lipták získal v trapu evropský bronz

Jiří Lipták vybojoval na mistrovství Evropy v Leobersdorfu bronzovou medaili v trapu a získal pátou medaili z velké akce v kariéře. Do šestičlenného finále přitom šestatřicetiletý český střelec prošel až z rozstřelu.

Jiří Lipták
zdroj: ČTK autor: Taneček David

Lipták v kvalifikaci nastřílel 121 bodů a o finále musel bojovat s osmi soupeři o pouhá dvě volná místa. Rozstřel však zkušený brokař zvládl a pohodu si přenesl i do finále, v němž se pohyboval od začátku na předních příčkách.

Brněnský rodák mohl dlouho pomýšlet i na postup do finálové dvojice, před posledním rozřazením však minul dva z pěti pokusů a o zlato se utkali Slovinec Boštjan Maček a Chorvat Anton Glasnovič. Šestačtyřicetiletý Maček nakonec získal zlato s celkovým součtem 46 terčů o dva body před Glasnovičem.

Je nám líto, video expirovalo.
Lipták získal evropský bronz ve střelbě v trapu

Lipták vybojoval evropský bronz po deseti letech, má také stříbro z roku 2012. Ve sbírce má dlouholetý český reprezentant také dva bronzy z mistrovství světa.

David Kostelecký při obhajobě titulu obsadil 27. místo, poté co bezchybně zastřílel jen v první z pěti kvalifikačních položek. Od rozstřelu o finále ho dělily dva zásahy.

Také Pavel Vaněk byl bezchybný jen v jednom kole a byl klasifikován na 34. místě, v novém formátu týmové soutěže postoupilo české trio do sobotního play-off z pátého místa.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články