Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Čeští střelci mají na ME přesnou mušku, ve čtvrtek vystřelili stříbra v malorážce a mixu

Čeští střelci slaví na mistrovství Evropy ve Vratislavi další cenné kovy. Stříbro ve střelbě ze sportovní malorážky vystřílela Veronika Blažíčková a druzí skončili také Alžběta Dědová a Matěj Rampula, kteří ve Vratislavi vybojovali stříbro v soutěži smíšených dvojic v rychlopalné pistoli. Druhý český mix Anna Dědová, Martin Podhráský byl čtvrtý z osmi týmů. Devatenáctiletá Blažíčková, ve finále prohrála s Dánkou Rikke Maeng Ibsenovou 6:16, ale i tak získala pro Česko čtvrté místo na olympijských hrách v Paříži. 

zdroj: Getty Images

Pro Blažíčkovou je dnešní medaile první mezi ženami, dosud měla tři juniorské bronzy. České výpravě v Polsku zajistila šestý cenný kov. O pátý se před ní dnes postarali Alžběta Dědová a Matěj Rampula díky druhé příčce v soutěži smíšených dvojic v rychlopalné pistoli.

Čeští střelci už mají pro Paříž 2024 jistá čtyři místa: dvě vybojovali v minulých týdnech na ME brokařů v Larnace Jiří Lipták v trapu a Jakub Tomeček ve skeetu a další den před Blažíčkovou Petr Nymburský v libovolné malorážce na 3x40 ran.

Dvacetiletá Alžběta Dědová a o dva roky starší Rampula postoupili díky druhému místu z kvalifikace do souboje o zlato, v němž podlehli 13:17 ukrajinské dvojici Anastasija Nimecová, Volodymyr Pasternak.

Starší ze sester Dědových Anna a Podhráský byli v kvalifikaci třetí a také oni následně nestačili na soupeře z Ukrajiny. V duelu o bronz prohráli 12:16 s párem Julia Korostylovová, Pavlo Korostylov.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články