Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Pardubice sekundují polským soupeřům a utkají se o Středoevropský pohár

Pardubice - Vítěz Středoevropského poháru basketbalistů na vozíčku vzejde z dvojice Pardubice a polské Kielce. Právě tyto týmy v první fázi turnaje dvakrát zvítězily a utkají se tak o titul, na který Pardubice loni těsně nedosáhly.

Je nám líto, video expirovalo.
Pardubičtí vozíčkáři zahájili výtečně Středoevropský pohár

Vedle českých týmů o Středoevropský pohár bojují také celky z Polska a Maďarska. Naposledy v klání triumfoval polský KS Pactum Scizory Kielce. Celkově nejúspěšnější český klub minulé sezony WBS Pardubice tehdy skončil druhý, tentokrát by ale jeho hráči chtěli víc.

"Chtěli bychom zvítězit. Naším největším soupeřem bude polský tým, za který hrají zkušení hráči a naše zápasy bývají vždy těsné, kdy se pereme o poslední dva nebo tři body," myslí si pardubický kapitán Miroslav Šperk. Právě mezi Pardubicemi a Kielcem se nakonec skutečně bude rozhodovat.

Pardubice totiž ve svých utkáních zatím přehrály 64:42 brněnské soupeře, aby poté deklasovaly maďarský národní tým 81:32. Dvě výhry ale brali i jejich konkurenti z Polska. O vítězi Středoevropského poháru v basketbalu na vozíku se rozhodne na jaře příštího roku.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články