Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
BBV po 25 letech

Paralympijský šampion Karabec se stal legendou a stále touží po medailích

Havířov – Má handicap, nevyvinutou levou ruku, ale to mu nezabránilo, aby se naučil hrát výborně stolní tenis. Ivan Karabec, paralympijský vítěz ze Sydney, se v Havířově připravuje do Ria de Janeiro. Budou to už šesté paralympijské hry v jeho kariéře.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Karabec se chystá na svou šestou paralympiádu

V Ivanovi vzbudil lásku ke sportu jeho otec, který ho sám dlouhá léta trénoval. "S handicapem jsem se narodil, ale taťku to neodradilo a vedl mě ke sportu. V deseti letech mě přivedl ke stolnímu tenisu," řekl Karabec.

Na posledních Hrách v londýně to dotáhl do čtvrtfinále, ale tam po srdnatém boji podlehl světové jedničce Jangovi Ke z Číny.

Medailovou sbírku by Karabec rád rozšířil v Brazílii. "Vrcholem kariéry bylo vítězství na paralympiádě v Sydney. Teď jsem ve světovém žebříčku někde kolem pátého místa, takže určitě šance na medaili je," uvedl.

Své bohaté zkušenosti Karabec rád předává svým nástupcům, u kterých si vysloužil originální přezdívku. "Ivánek hraje v Havířově ping-pong už tak dlouho, že dostal přezdívku Legenda," prozradil jeden z Karabcových svěřenců Vojtěch Rozínek.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články