Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

První medaile z paralympiády. Stříbro získali lukostřelci Drahonínský s Musilovou

Český paralympijský tým získal v Tokiu první cenný kov. Stříbrní skončili v soutěži smíšených týmů lukostřelci David Drahonínský s Šárkou Musilovou.

David Drahonínský
zdroj: Facebook.com/paralympicsCZ

Ve vyřazovacích bojích kategorie W1 si Češi poradili s Brazilci i favorizovanými Korejci, ve finále prohráli s čínským párem Čchen Min-i, Čang Tchien-sin 132:138.

Drahonínský s Musilovou vylepšili společný výsledek z Ria de Janeiro, kde vybojovali bronz. Pro devětatřicetiletého matadora je to už pátá paralympijská medaile, tu nejcennější získal v individuálním závodě v Pekingu 2008.

"Mix týmy jsou za námi, Šárka to zvládla excelentně. Máme medaili, kterou jsme vám slíbili, a brzy ji přivezeme do České republiky," řekl na svém facebookovém profilu Drahonínský.

Je nám líto, video expirovalo.
Peška vstoupil do turnaje v boccii výhrou, Cuřínová dvakrát prohrála

Vlajkonoška výpravy Eva Datinská zahájila svou šestou paralympiádu pátým místem ve vrhu koulí. František Serbus obsadil ve finále hodu kuželkou sedmé místo. Adam Peška vstoupil do turnaje v boccii výhrou, naopak Kateřina Cuřínová si připsala dvě porážky.

Z trojice plavců se nejlépe vedlo Vendule Duškové, osmé v polohovém závodě na 200 metrů. Doyen výpravy Miroslav Smrčka na znakařské stovce i Dominika Míčková v polohovce na 150 metrů vypadli v rozplavbách.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články