Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Golf Time

"Strašně intenzivní" StarDance. Ježek neváhal s účastí ani vteřinu, Ptáčková si prošla tréninkovým peklem

Ve StarDance se to špičkovými sportovci jen hemží. Ve třinácté řadě, která startuje už o víkendu na ČT1, se představí také majitel jedenácti paralympijských medailí Jiří Ježek a osminásobná mistryně světa v bojových sportech Martina Ptáčková. Oba se shodují, že příprava byla a je velmi intenzivní, Ježek se ji nebál ve Sportovních zprávách přirovnat k zhuštěné přípravě na paralympijské hry. Tanec jednoduše oba pohltil.

Účastníci XIII. řady StarDance
zdroj: ČT autor: David Raub

"Dá se to přirovnat k olympijskému cyklu. Tři měsíce se nevěnujeme ničemu jinému než tréninku, člověk i ve volném čase přemýšlí o krocích a o všem. StarDance je strašně intenzivní. Máme větší strach, že už to přijde a sobota je za rohem, ale zároveň se těšíme, že už to konečně budeme moct prodat," prohlásil Ježek, který se představí na parketu po boku Lenky Nory Návorkové.

Pro Ptáčkovou je to také velký krok do neznáma. Právě proto ji to zlákalo. "Tancování jsem neměla ráda, nechtěla jsem vystupovat. Něco ukazovat, nějaké divadlo, to mi vždycky bylo cizí. Myslím si ale, že člověk by měl dělat věci, které nemá rád a kterých se bojí. Řekla jsem, že do toho půjdu i za cenu, že mi to vůbec nepůjde," uvedla s širokým úsměvem sedmadvacetiletá sportovkyně, která mimo jiné trénuje ozbrojené jednotky české armády a patří do poradního týmu prezidenta republiky Petra Pavla.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Jiří Ježek a Martina Ptáčková o své účasti ve StarDance

Ježek, kterému lékaři po autonehodě amputovali část pravé nohy, bude prvním handicapovaným účastníkem hlavní soutěže StarDance.

"Motivace byla dvojí. Chtěl jsem se naučit tancovat, protože jsem ani neprošel tanečními. A ta druhá, do té doby, co jsem jezdil pětadvacet let na kole, dělal jsem, co jsem uměl. Teď sedm let zkouším něco, co neumím: práci v médiích, anebo teď jsem si také zkusil něco, kde si člověk hodně sáhne mimo komfortní zónu," shrnul důvody Ježek, proč se rozhodl vystupovat ve StarDance.

Ptáčková a Ježek se pokusí navázat na úspěšné působení sportovců ve StarDance. Taneční soutěž v historii ovládli akrobatický skokan Aleš Valenta a tyčkařka Kateřina Baďurová Janků. Na stupně vítězů se dříve dostalo dalších sedm reprezentantů napříč sporty, naposledy loni snowboardcrossařka Eva Adamczyková a kajakář Vavřinec Hradilek.

Zatímco Ptáčková nikdy StarDance nesledovala, Ježek je pravým opakem. "Vždycky jsem tam měl někoho z kamarádů. Vždycky bylo komu fandit. Tajně jsem si přál, že bych se tam jednou mohl objevit, ale zároveň jsem si to nedokázal představit. Teď, když nabídka přišla, neváhal jsem ani vteřinu," zdůraznil Ježek.

Zúčastnit se, vyhrát? Co je důležitější?

"Úplně upřímně, nepředpokládám, že bych vyhrál, protože handicap je na to dost velký. Ale budeme se snažit všichni udržet co nejdéle. Už jen z respektu k tanečníkovi, co nás naučil. A z respektu k fanouškům a tisícům lidí, co nás podporují," řekl Ježek, který během své aktivní kariéry přivezl z paralympijských her 11 medailí, z toho 6 zlatých, a stal se nejúspěšnějším paralympijským cyklistou všech dob.

Ptáčková vidí své počínání podobně, byť se s tancem seznamovala obtížně. "Nejhorší je asi moje hlava, která to nezvládá – zapamatovat si všechny kroky a také ladnost v pohybu, kterou my v bojových sportech nemáme," uvedla kickboxerka, která ve StarDance tančí s dvojnásobným šampionem soutěže Dominikem Vodičkou.

"Překonám sama sebe. V rámci tréninků jsem procházela peklem, ale užívala jsem si to a jsem ráda, že jsem se naučila něco nového. I kdybych vypadla jako první, chtěla bych v tancování pokračovat," dodala Ptáčková.

Vyzve pak k tanci členka poradního týmu i prezidenta Petra Pavla? "Myslím si, že tanec taky nemá moc rád, ale třeba ho přemluvím," pousmála se Ptáčková.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články