Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Nejlepším handicapovaným sportovcem je Petráček

Praha - Nejlepším českým handicapovaným sportovcem za rok 2016 se stal plavec a paralympijský vítěz z Ria de Janeiro Arnošt Petráček. Na pomyslných stupních vítězů jej doplnili druhý lukostřelec David Drahonínský a třetí plavkyně Běla Třebínová.

Je nám líto, video expirovalo.
Nejlepším handicapovaným sportovcem byl vyhlášen plavec Petráček

"Ocenění považuji za poděkování od lidí, kteří anketu pořádají a hlasují v ní, za to, jak úspěšně jsme reprezentovali," řekl Petráček, jenž si stále užívá pět měsíců starý triumf.

"Medaile mě nakopla a sport mě teď ještě baví více a více. Zjistil jsem, že bez tréninků nemůžu být. Nějaký odpočinek mám za sebou, ale teď už naplno trénuji," dodal.

David Drahonínský
zdroj: isifa.com

Hned třikrát byl oceněn Drahonínský, jenž s Šárkou Musilovou získal cenu pro nejlepší kolektiv a sám byl poté vyhlášen nejlepším handicapovaným sportovcem Prahy. Musilová se poté stala společně s cyklistou Patrikem Jahodou objevem roku.

Oproti předešlým rokům tentokrát nebyl žádný sportovec uveden do Síně slávy. Čtyřnásobný paralympijský vítěz v plavání Martin Kovář totiž tuto poctu odmítl kvůli sporům mezi Českým svazem tělesně postižených sportovců a Českým paralympijským výborem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články