Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Czech Tour 2024

Němcová je mistryní světa ve sjezdu na divoké vodě, Češi si z Augsburgu odváží šest medailí

Marie Němcová vybojovala na mistrovství světa ve sjezdu na divoké vodě titul na kajaku a bronz na kánoi. Zlatou medaili získali v Augsburgu také deblkanoisté Daniel Suchánek s Ondřejem Rolencem, na singlu skončil třetí František Salaj.

Je nám líto, video expirovalo.
Rolenc je nejúspěšnějším sjezdařem na divoké vodě

Na Eiskanalu se soutěžilo pouze na sprinterských tratích a Němcová navázala na titul z C1 z loňského šampionátu v Treignacu ve Francii.

V Německu vybojovala kompletní medailovou sbírku, protože byla i členkou stříbrné hlídky kajakářek s Klárou Vaňkovou a Kristinou Novosadovou.

"Oproti loňskému vítězství na singlu řadím zlato z kajaku o maličko výš, přece jen je na něm konkurence větší. Jsem nadšená z toho, že se mi podařilo takhle navázat a že jsem ukázala, že to není náhoda," uvedla Němcová.

Suchánek s Rolencem navázali na titul z roku 2021. Jednatřicetiletý Rolenc předtím na C1 skončil 25 setin od medaile čtvrtý při útoku na pátý individuální titul ve sprintu.

"Určitě jsem chtěl na singlu víc, ale poučil jsem se hodně rychle z chyb a vrazil naděje do deblového finále," uvedl Rolenc. Společně se Salajem a Matějem Vaňkem pak získal ještě bronz v týmovém závodě.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články