Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Sáblíková zbrojí na osmnácté zlato z mistrovství světa i prodloužení unikátní série

Vrchol sezony má před sebou rychlobruslařka Martina Sáblíková. V Inzellu totiž startuje mistrovství světa a česká reprezentantka bude v závodech na 3000 a 5000 metrů útočit na osmnáctou zlatou medaili z šampionátu. V Německu se představí mimo jiné také Nikola Zdráhalová a Natálie Kerschbaummayr. Přímý přenos ženského měření sil na 3000 metrů sledujte od 16:45 na ČT sport a webu ctsport.cz, od 18:55 poté exkluzivně na webu sprint družstev.

Rychlobruslařka Martina Sáblíková
zdroj: AP autor: Terje Bendiksby

Na nejdelší ženské trati bude trojnásobná olympijská vítězka usilovat o prodloužení fenomenální série. Od roku 2007 na ní během mistrovství světa nenašla přemožitelku a může získat jubilejní desáté zlato.

"Zdá se, že forma jde správným směrem. Nevím, jak to Petr (trenér Novák) dělá, protože jsem se cítila dobře. Vše se ukáže až ve čtvrtek a v sobotu, ale jak už jsem zmínila, jsem ráda za to, jak se mi dnes jelo. V hlavě si uchovám pocit, že je to dobré a že se mnou všichni musí počítat," řekla Sáblíková po víkendovém Světovém poháru v Hamaru, kde ovládla závod na 3000 metrů a dostala se opět do čela průběžného pořadí seriálu dlouhých tratí.

Je nám líto, video expirovalo.
Sáblíková den před MS. Martina jezdí tak, jak jsem možná ještě neviděl, říká Novák

Rodačka z Nového Města na Moravě porazila v Norsku o více než šest sekund v přímém souboji Kanaďanku Isabelle Weidemannovou, která byla do té doby v čele SP. Předčila i Esmee Visserovou z Nizozemska, jež se před rokem stala v Pchjongčchangu překvapivou olympijskou vítězkou na "pětce".

V Hamaru však nestartovaly další dvě elitní Nizozenky Ireen Wüstová a Antoinette de Jongová nebo Francesca Lollobrigidaová z Itálie, které se už soustředily na MS. "I proto výhru nepřeceňuji, některé špičkové rychlobruslařky tam chyběly. Důležité je, že se cítím skvěle po zdravotní stránce. Uvidíme, jak to dopadne v Inzellu," zakončila Sáblíková.

V Inzellu nebudou chybět ani Zdráhalová a Kerschbaummayr

Do programu mistrovství světa zasáhnou i další dvě české reprezentantky. Nikola Zdráhalová a Natálie Kerschbaummayr budou usilovat o co nejlepší umístění v závodu s hromadným startem, prvně jmenovaná pojede i 1500 metrů.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Dvaadvacetiletá Zdráhalová se bude snažit potvrdit vzrůstající formu z Hamaru, kde skončila druhá v divizi B na kilometru i patnáctistovce. "Měla jsem v sezoně jen jedno přání, zajet 1500 metrů konečně pod dvě minuty. A povedlo se. Jsem ten nejšťastnější člověk na světě," uvedla Zdráhalová.

Nejlepší čas v sezoně si předtím připsala i na kilometru. "Děkuji všem, co mi fandí a mají se mnou trpělivost. Velké díky patří i těm, co mi hází klacky pod nohy. Díky vám jsem silnější," dodala.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články