Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Rychlobruslařka Novotná chce přejít k Novákovi a na dlouhou dráhu

Praha - Rychlobruslařka na krátké dráze Kateřina Novotná uvažovala po nevydařených olympijských hrách v Soči o ukončení aktivní kariéry, nakonec se však rozhodla pokračovat. Devětadvacetiletá reprezentantka se však už nechce soustředit na short track, bude se snažit prosadit na dlouhé dráze. "Pořád jsem zdravá a cítím, že můžu něco dokázat. Na short tracku se ale mění pravidla, je tam více strkání, a to já už nechci. Zároveň ale chci pořád bruslit a pokračovat v kariéře. Proto jsem se rozhodla pro variantu dlouhé dráhy," uvedla Novotná.

Ilustrační foto

Novotná se nyní připravuje sama, ale ráda by zamířila do tréninkové skupiny k Martině Sáblíkové. O této možnosti jedná s koučem Petrem Novákem. "Ale zatím jsme se nedohodli. Trénuji sama, ale v červenci s nimi pojedu na soustředění na led," řekla účastnice olympijských her v Salt Lake City, Turíně, Vancouveru a Soči.

Zřejmě až tam se rozhodne, zda ji Novák do svého týmu zařadí. "Snažím se dělat vše pro to, aby mě vzal. Chci zůstat v Čechách a české skupině. Moc jiných možností není. Jinak bych musela asi odejít do zahraničí jako například teď Karolína (Erbanová)," uvedla Novotná.

O možnosti závodit na dlouhé dráze přemýšlela již v minulosti. V roce 2011 startovala i na vícebojařském mistrovství Evropy, kde skončila devatenáctá. "Není to úplně vstup do neznámé vody," řekla. I kdyby prý k dohodě s Novákem nedošlo, stejně by na dlouhou dráhu zamířila.

Novotná věří, že její odchod z krátké dráhy nebude znamenat konec tohoto sportu v českém prostředí. I když pokračovat zřejmě nebude ani druhý olympionik Vojtěch Loudín. "Máme šikovné holky, kterým je kolem patnácti šestnácti, takže je možné, že na olympiádě zase někdo bude. Věřím tomu," dodala Novotná, která se před čtyřmi lety stala vícebojařskou evropskou šampionkou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články