Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Ragby: USA podlehly ve stínu 11. září Irsku, JAR o bod porazila Wales

New Plymouth (Nový Zéland) – Velmi emotivní zápas dnes na mistrovství světa na Novém Zélandu prožili američtí ragbisté. Před duelem s Irskem, který prohráli 10:22, uctili na mši v kostele v New Plymouthu památku obětí teroristických útoků v New Yorku, k nimž došlo přesně před deseti lety a zemřely při nich zhruba tři tisíce lidí. V dalších zápasech Austrálie deklasovala Itálii 32:6 a JAR porazila Wales 17:16.

Během mše promluvil americký velvyslanec David Huebner s reverendem Kimem Francisem, který se nebál smuteční atmosféru odlehčit. "Byl jsem asi jediný kněz na Novém Zélandu, který mohl tuhle mši sloužit. Mám totiž na ruce vytetovaného orla," řekl v narážce na státní znak USA. "Nechal jsem si ho udělat jenom kvůli vám," dodal, když si vyhrnoval rukáv, aby obrázek na paži ukázal, čímž pobavil všechny v kostele a vysloužil si potlesk.

Je nám líto, video expirovalo.
MS v ragby 2011

"Tohle byl jenom zápas…"

Do zápasu nastoupily oba týmy s černými páskami na rukávech a utkání předcházela minuta ticha. "Tohle byl jenom zápas, v New Yorku zemřely tisíce lidí…," nedramatizoval porážku kapitán USA Todd Clever. "Jsem rád, že jsme mohli uctít památku obětí. Asi i proto nám tady a všude na světě fandilo hodně lidí. Vzhledem k událostem jsem na nás pyšný. Do zápasu jsme dali všechno," dodal.

Do šampionátu dnes také vstoupili obhájci titulu Jihoafričané, kteří na poslední chvíli zachraňovali vítězství nad Walesem. Springboks už sice vedli 7:0, ale soupeři se podařilo skóre otočit a dostat se do vedení 16:10. Šampiony ale 15 minut před koncem zachránil pětkou Francois Hougaard a poté proměněným kopem Morne Steyn.

Mistrovství světa v ragby na Novém Zélandu:

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články