Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Ragbisté začali cestu za návratem do druhé divize úspěšně, Maďarsko porazili 31:13

Čeští ragbisté vstoupili do třetí divize mistrovství Evropy vítězstvím 31:13 nad Maďarskem. Na hřišti Tatry Smíchov v Praze domácí reprezentanti v prvním soutěžním utkání po více než dvou letech položili čtyři pětky a protivníkovi umožnili jedinou. Po povedeném začátku a brzkém vedení 17:0 nicméně nezopakovali výkon proti Maďarsku ze září 2019, kdy soupeře deklasovali 64:0.

Je nám líto, video expirovalo.
Ragbisté zahájili obnovené ME třetí divize výhrou nad Maďarskem

"Jsem spokojený tak napůl, s výsledkem ano, získali jsme pět bodů, ale se hrou úplně spokojený nejsem. Nehráli jsme tak, jak jsme mohli, dělali jsme strašně chyb. Máme nový tým, který se ještě tolik nezná, s kterým jsme dlouho nepracovali, a bylo to hrozně moc vidět. Je znát, že se tyhle lidi dlouho neviděli, ale v této fázi sezony, ve které jsme, by měli být rozehraní," řekl v rozhovoru pro ČT trenér Miroslav Němeček.

Český tým hrál naposledy soutěžní utkání v říjnu 2019 proti domácímu Lucembursku (36:7). Soutěž pak ale byla kvůli pandemii koronaviru přerušena a později anulována a znovu rozehrána byla až letos.

Dalším soupeřem českého týmu, který usiluje o návrat do II. divize, bude 27. listopadu Lucembursko.

Už příští týden měli Češi hrát také s Lotyšskem, ale kvůli koronaviru byl zápas přeložen až na 7. května 2022.

Posledním soupeřem bude o týden později Švédsko, které v dosud jediném odehraném utkání v šampionátu deklasovalo Lucembursko 51:5.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články