Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Konec kariéry zaklepal na dveře. Ragbista Habana už další pětky nepřidá

Jeden z bývalých nejlepších ragbistů světa končí veleúspěšnou kariéru. Bryan Habana už další pětky nepoloží. Čtyřiatřicetiletý Jihoafričan se po celou sezonu potýkal se zraněním kolena a v závěru ročníku už nepočítá, že by dostal ve francouzském Toulonu další šanci.

Bryan Habana (vlevo) v akci proti USA
zdroj: ČTK/AP autor: Christophe Ena

"Ten nevyhnutelný okamžik zaklepal na dveře a já ho pozval na drink," napsal Habana na Instagramu. "Přes rok jsem doufal, snažil se, makal a chtěl se ještě vrátit na hřiště, abych zakusil sladké vítězství nebo poznal to ničivé zoufalství. Bohužel se to prostě nestane. Byl bych rád, kdyby moje kariéra skončila jinak, ale někdy to nevyjde tak, jak jsme doufali," uvedl.

Jihoafrické republice pomohl vyhrát mistrovství světa v roce 2007, kdy byl rovněž vyhlášen nejlepším hráčem světa. V reprezentaci položil 67 pětek, o dvě méně než rekordman Japonec Daisuke Ohata. Na světových šampionátech jich Habana zaznamenal 15, což je rekord, o který se dělí s novozélandskou legendou Jonahem Lomuem.

Habana byl vyhlášen svou rychlostí. V roce 2007 si dokonce zazávodil exhibičně v běhu na 100 metrů s gepardem v kampani na jejich záchranu v divoké přírodě.

Zdroj
ČTK, youtube.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články