Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
HSF System Cup 2024

Všechny tři české páry se v Ostravě představí v play-off

České beachvolejbalové páry po pátečním programu Ostrava Beach Pro postoupily do vyřazovacích bojů. Ondřej Perušič a David Schweiner si osmifinále zajistili po skreči jejich soupeřů Leona Luiuho a Christiaana Varenhorsta z Nizozemska. Jakub Šépka s Jiřím Sedlákem naopak porazili senzačně Němce Lukase Pfretzschnera se Svenem Winterem 21:18, 21:18. Skupinou se prodraly i Barbora Hermannová s Marií-Sárou Štochlovou. Přímý přenos sobotního programu sledujte od 8:55 na ČT sport a ČT sport Plus. Podívejte se na Program a výsledky.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
J&T Banka Ostrava Beach Pro

Domácí ženské jedničky po výhře 2:0 na sety nad Švýcarkami Joanou Vergéovou-Dépréovou s Anou Mäderovou podlehly stejným poměrem Katje Stamové s Raisou Schoonovou. Nizozemky v prvním setu téměř nechybovaly a ovládly ho 21:16. Druhá sada premiérového vzájemného utkání byla od začátku ještě jednoznačnější, nicméně výhra Kanaďanek nad Švýcarkami poslala Češky do osmifinále.

"Holanďanky byly bezchybné, a my těch chyb naopak udělaly hodně. Škoda prvního setu, tam si myslím, že jsme se hezky držely. V tom druhém jsem si vybrala tu šedivku, kterou měla Maruška v prvním zápase," řekla Hermannová.

"Měla jsem na hřišti pocit, že se pořád snažíme dotahovat někoho, kdo je momentálně o dobrou třídu výš než my," doplnila.

Šépka se Sedlákem mohli postoupit z prvního místa

V první sadě plné dlouhých výměn Šépka se Sedlákem na Brazilce nestačili. Druhý set byl vyrovnaný, Češi v prudkém lijáku neproměnili čtyři setboly, zatímco André s Georgem využili druhý mečbol.

"Teď to jsou hodně smíšené emoce, trošku hořká tečka na konec skupiny. Ve druhém setu jsme byli hodně blízko, ale pořád jsme hrozně nadšení za tuhle příležitost," řekl Šépka.

Zápas Perušiče se Schweinerem s nizozemským párem Leon Luini, Christiaan Varenhorst soupeř skrečoval. O druhém místě úřadujících mistrů světa v minitabulce tří týmů se dvěma výhrami rozhodl jediný míč.

První set zápasu domácích mužských dvojek rozhodla tři česká esa z podání, ve druhém se zase Sedlák blýskl dvěma důležitými bloky. Drobný náskok už Šépka se Sedlákem, kteří spolu hrají první sezonu a do hlavní soutěže se dostali díky divoké kartě, pokaždé udrželi až do konce.

"Hráli jsme docela konzistentně. Nebyly takové výkyvy, jaké většinou máme, třeba v předchozím zápase, což je dost vidět i na skóre. Ten konzistentní výkon nás spolu s taktickými pokyny a statistickými poznatky od našeho trenérského týmu dotáhnul k tomu, že jsme soupeře nakonec v obou koncovkách udolali," řekl Šépka.

"Jako outsideři máme tu výhodu, že se do toho můžeme opřít, můžeme víc zariskovat. Protože jak bylo vidět v prvním i ve druhém zápase, tak na naše soupeře, hlavně i díky našemu domácímu prostředí, dopadá velký tlak," doplnil Sedlák.

Turnaj Pro Tour kategorie Elite v plážovém volejbalu v Ostravě:

Muži:

Skupina A:
Perušič, Schweiner (1-ČR) – Luini, Varenhorst (16-Niz.) bez boje.

Skupina D:
Šépka, Sedlák (12-ČR) – Pfretzschner, Winter (13-Něm.) 2:0 (18, 18), George, André (5-Braz.) – Šépka, Sedlák 2:0 (13, 24).

Ženy:

Skupina D:
Hermannová, Štochlová (12-ČR) – Vergéová-Dépréová, Mäderová (13-Švýc.) 2:0 (19, 21), Stamová, Schoonová (5-Niz.) – Hermannová, Štochlová 2:0 (16, 11).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články