Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Tituly jsou rozdány. Radují se Perušič s Vodičkou a Kubíčková s Kvapilovou

Ve Slavkově u Brna se rozhodlo o domácích titulech v plážovém volejbale. V mužské kategorii se z vítězství radovali Ondřej Perušič a Jan Vodička, kteří porazili Jindřicha Weisse s Martinem Tichým. Mezi ženami zvítězily Michaela Kubíčková a Michala Kvapilová.

zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

Kvapilová loni i předloni triumfovala s Hoidarovou Kolocovou, která před dvěma týdny ukončila kariéru. Šampionát tak Kvapilová odehrála s Kubíčkovou a i s tou dokázala zvítězit. Nový pár ve finále porazil dvacetileté soupeřky Terezu Kotlasovou a Danielu Resovou 21:18, 21:17, když koncovku úvodní sady ovládl díky pětibodové šňůře.

"Byl to skvělý turnaj, prohrály jsme jen pár setů. Takže super," líčila po vítězném finále zkušenější z dvojice nových domácích mistryň Kvapilová. "Mám strašnou radost, byla to pro nás jedna velká výzva. To finále jsme si užily se vším všudy," radovala se Kubíčková.

Je nám líto, video expirovalo.
Kvapilová se raduje z domácího titulu s novou spoluhráčkou

Vodička nahradil ve Slavkově tradičního Perušičova spoluhráče Davida Schweinera, který šampionát vynechal kvůli studijním povinnostem. Weiss spolu s Tichým až ve finále nestačili na nově složený pár, v němž mladík Vodička udivoval velkým přehledem. V tie-breaku zkušení třicátníci Tichý s Weissem podlehli 12:15.

Perušič byl loni se Schweinerem ve finále, z titulu se však radoval až letos s "náhradním" spoluhráčem Vodičkou. "Byla to jednorázová záležitost, navíc Honza má povinnosti i v šestkovém volejbalu. Ale potenciál má obrovský," řekl Perušič v České televizi. "Je to neuvěřitelné, to nikdo nečekal," kroutil hlavou Vodička po zisku titulu.

Překvapivý loňský šampion Marcel Mysliveček, který tentokrát hrál s Dominikem Samcem, obsadil čtvrté místo. Bronz obhájili Jan Dumek a Václav Berčík.

Mistrovství ČR v plážovém volejbalu ve Slavkově u Brna:

Muži:

Finále: Perušič, Vodička - Weiss, Tichý 2:1 (17, -16, 12),

o 3. místo: Dumek, Berčík - Samec, Mysliveček 2:1 (16, -19, 19),

další pořadí: 5. Gála, D. Kufa; R. Kufa, Melmuka; Kubala, Bíza; Maňas, Sedlák.

Ženy:

Finále: Kubíčková, Kvapilová - Kotlasová, Resová 2:0 (18, 17),

o 3. místo: Štochlová, Maixnerová - Davidová, Jakubšová 2:0 (19, 16),

další pořadí: 5. Nakládalová, Bonnerová; Hauptová, Skalníková; Lojková, Tučková; Bláhová, Dostálová. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články