Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Štvanice možná už brzy opět ožije světovým plážovým volejbalem

Praha – Do několika málo týdnů by mělo být jasno, zda se na pražskou Štvanici vrátí turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu. Uvažuje se o tom, že by tentokrát hráli společně muži i ženy.

Pražský turnaj se na štvanických kurtech uskutečnil dosud šestkrát - pro muže v letech 2008, 2010, 2011 a 2012, pro ženy v sezonách 2014 a 2015. Před třemi lety skončil triumfem domácí dvojice Kristýna Kolocová, Markéta Sluková.

Společný turnaj Světového okruhu žen i mužů se měl v Praze hrát už letos v květnu, ale volejbalový svaz se loni v prosinci pořadatelství z ekonomických a organizačních důvodů vzdal. Předseda svazu Marek Pakosta chce, aby se turnaj do české metropole vrátil.

"Pro mě je turnaj světové série důležitý. Pracujeme na tom, abychom ho dostali zpátky do Prahy na jaře příštího roku. Máme dva ženské týmy ve světové špičce, jeden talentovaný tým v kategorii mužů. Uvažujeme o tom, aby ten turnaj měl parametry obou kategorií. Myslím si, že v řádu týdnů budeme znát odpověď," řekl předseda svazu.

I české hráčky by si rády znovu zahrály mezinárodní turnaj na domácí půdě. "Myslím si, že český beachvolejbal si zaslouží tyhle turnaje. Tajně doufám, že příští rok se podaří vrátit ten turnaj na Štvanici a zahrát si doma. Bylo by hezké, kdybychom musely cestovat jen na Štvanici," řekla Nausch Sluková.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články