Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Stříbro z Mersinu. Beachvolejbalisté Perušič se Schweinerem v Turecku zabodovali

Beachvolejbalisté Ondřej Perušič a David Schweiner si odvezli z turnaje Světového okruhu v tureckém Mersinu stříbrné medaile. Ve finále tříhvězdičkové akce podlehli těsně Rusům Iljovi Lešukovovi a Konstantinu Semjonovovi po bitvě ve třetím setu 16:18.

Sport
zdroj: ČT4

Světový okruh je od loňska rozdělen na turnaje od jedné do pěti hvězdiček, což je nejvyšší kategorie. V Mersinu si Češi na této úrovni poprvé vybojovali finále a chyběly jim dva míče, aby ho vyšperkovali zlatem. Rusům odvrátili tři mečboly.

Před dvěma týdny se plážoví volejbalisté z Prahy blýskli životním pátým místem na čtyřhvězdičkové soutěži v Číně, teď přidali další úspěch. "I při neúčasti hlavních hvězd tady byla velmi dobrá úroveň. Finále jsme si užili, ale teď, bezprostředně po utkání, nás to dost mrzí. Zejména po vzepětí v tie-breaku, kde jsme se dokázali dostat zpátky do hry a utkání zdramatizovat," řekl Perušič.

Současně s Mersinem se konal turnaj Světového okruhu se čtyřmi hvězdičkami na Huntington Beach v Kalifornii, kde startovaly i nejlepší české ženské páry. Markéta Nausch Sluková s Barborou Hermannovou se dělily o 13. místo, Kristýna Hoidarová Kolocová s Michalou Kvapilovou o 25. příčku. Turnaj se hrál netradičně na systém oprav.

Za dva týdny bude elita včetně českých dvojic startovat v Brazílii na pláži ve městě Itapema.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články