Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Panorama

Šépka se Sedlákem postoupili na ME v plážovém volejbale do osmifinále

Tři výhry a postup. Plážoví volejbalisté Jakub Šépka s Jiřím Sedlákem jsou v osmifinále nizozemského mistrovství Evropy. Pomohla jim kontumační výhra nad Poláky Brylem a Losiakem, poté porazili Švýcary Métrala s Haussenerem a se třemi výhrami ve skupině si zajistili přímý postup. Druhou porážku musí kousat Tomáš Semerád a Jan Dumek, kteří podlehli ve skupině třetímu nasazenému páru Nils Ehlers, Clemens Wickler z Německa 0:2. Ze hry už jsou Miroslava Dunárová s Danielou Mokrou, které v předkole play-off neproměnily proti Polkám Sliwkové a Wachowiczové devět setbolů a po prohře 14:21, 32:34 obsadily dělené 17. místo. Mistrovství Evropy můžete sledovat i v pátek v přímém přenosu na ČT sport a ČT sport Plus.

Šépkovi se Sedlákem, kteří v úterní třísetové bitvě zdolali nizozemské veterány Alexandera Brouwera s Robertem Meeuwsenem, vzdali Poláci Michal Bryl a Bartosz Losiak první čtvrteční zápas kvůli kurióznímu zranění. Jeden z bronzových medailistů z loňského mistrovství světa v Mexiku si pořezal nohu o mušle, které zůstaly v písku na kurtu. Proti Švýcarům měli Češi zápas od začátku pod kontrolou a s přehledem si pojistili první místo ve skupině.

Dunárová s Mokrou na loňském ME ve Vídni favorizované Polky porazily a i díky tomu nečekaně skončily deváté. Ve čtvrtek na stejné soupeřky v prvním setu nestačily, ale ve druhém měly devět šancí k tomu, aby zápas dovedly do tie-breaku. Nakonec ale Sliwková s Wachowiczovou využily pátý mečbol a postoupily do osmifinále.

Němci Ehlers a Wickler, kteří minulý týden na olympijských hrách padli až ve finále a získali stříbrné medaile, potvrdili roli favoritů, ale zejména v úvodním setu měli namále. Česká dvojice, která se do turnaje dostala z pozice náhradníků, držela s favoritem v úvodu krok. V závěru první sady si dokonce Semerád s Dumkem vypracovali vedení 19:16, koncovku ale nezvládli a Němci pětibodovou šňůrou set získali 21:19.

Ve druhé sadě pak Ehlers s Wicklerem odskočili hned v úvodu do vedení 7:2 a komplikace už pak nepřipustili. Sadu vyhráli jednoznačně 21:10.

Mistrovství Evropy v plážovém volejbalu v Haagu, Apeldoornu a Arnhemu:

Muži:

Skupina C:

Ehlers, Wickler (3-Něm.) – Semerád, Dumek (19-ČR) 2:0 (19, 10).

Skupina F:

Šépka, Sedlák (22-ČR) - Bryl, Losiak (6-Pol.) 2:0 kontumačně, Šépka, Sedlák - Métral, Haussener (27-Švýc.) 2:0 (19, 17).

Ženy - předkolo play-off:

Sliwková, Wachowiczová (14-Pol.) - Dunárová, Mokrá (21-ČR) 2:0 (14, 32).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články