Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Norové jsou mistři světa v beach volejbalu, ženský titul patří Brazilkám

Mistry světa v plážovém volejbalu se v Římě poprvé stali Norové Anders Mol a Christian Sörum a Brazilky Duda a Ana Patricia. Díky turnajovým dvojkám se ženský titul vrátil do jihoamerické beachvolejbalové velmoci po sedmi letech. Na třináctém šampionátu získaly Brazilky zlato už pošesté. Mol a Sörum vylepšili třetí příčku z minulého MS v roce 2019 a postarali se o historický triumf pro Norsko.

Je nám líto, video expirovalo.
Mol a Sörum získali první beachvolejbalový titul pro Norsko

Brazilci Renato a Vitor Felipe, kteří v 1. kole play-off vyřadili v tie-breaku české reprezentanty Ondřeje Perušiče s Davidem Schweinerem, mohli zařídit své zemi už osmý titul z mužské soutěže. Ve finále však neměli proti Molovi se Sörumem šanci. Norové zvítězili po setech 21:15 a 21:16. Bronz získali další brazilští hráči André a George.

Také Duda s Anou Patricií rozhodly souboj o zlato s překvapivými finalistkami Sophií Bukovecovou a Brandie Wilkersonovou z Kanady ve dvou setech, které vyhrály 21:17 a 21:19. V osmi zápasech na turnaji brazilské volejbalistky prohrály pouze jednu sadu. Jejich sílu poznal ve skupině i český pár Barbora Hermannová, Martina Williams.

Velká smůla potkala v utkání o třetí místo Švýcarky Joanu Heidrichovou a Anouk Vergéovou-Dépréovou, které vedly nad německou dvojicí Cinja Tillmannová a Svenja Müllerová 21:16 a 10:7. Heidrichová si pak vážně poranila rameno a musela se spoluhráčkou ze zápasu odstoupit.

Výsledky mistrovství světa v plážovém volejbalu

Muži:

Finále:

Mol, Sörum (8-Nor.) - Renato, Vitor Felipe (12-Braz.) 2:0 (15, 16).

O 3. místo:

André, George (5-Braz.) - Schalk, Brunner (19-USA) 2:1 (-15, 17, 11).

Ženy:

Finále:

Duda, Ana Patricia (2-Braz.) - Bukovecová, Wilkersonová (20-Kan.) 2:0 (17, 19).

O 3. místo:

Müllerová, Tillmannová (16-Něm.) - Heidrichová, A. Vergéová-Dépréová (22-Švýc.) 0:1 (-16, 7:10 skreč Švýcarek).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články