Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Nausch Sluková si kvůli zlomenému malíčku na MS s Hermannovou nakonec nezahraje

Obavy se potvrdily. Plážové volejbalistky Markéta Nausch Sluková a Barbora Hermannová nakonec skutečně přijdou o mistrovství světa, které začne v pátek v Hamburku. Důvodem je zlomený malíček na pravé noze Slukové. O odstoupení turnajových dvojek pouhých 24 hodin před startem šampionátu informovali organizátoři.

Barbora Hermannová a Markéta Nausch Sluková
zdroj: ČTK autor: Stejskal Ivo

Sluková se zranila při pádu na kluzké dlažbě. Navíc si pohmoždila loket a kyčel. Přesto zkusila bolest překonat, ale po dnešním dopoledním tréninku musely české reprezentantky definitivně účast odvolat.

"Jsem strašně smutná a zklamaná. Nemůžu ani říct, jak hodně mě to mrzí," uvedla Nausch Sluková. "Deset let jsem dělala vše pro to, abychom odjížděli na šampionát s reálnou nadějí na zisk medaile. Tento rok to vypadalo, že by se to mohlo povést - a pak se stane toto."

Po dohodě s trenérem a zároveň manželem Simonem Nauschem se rozhodla neriskovat zhoršení zranění. "Má pravdu v tom, že pouhá účast nebo snaha za každou cenu se zdravotním rizikem jednoduše nemá cenu," řekla Sluková.

Loni byly Hermannová se Slukovou na týden světovými jedničkami. Nyní první jmenovaná sledovala marný boj své parťačky s vlastním tělem. "Ohromně bojovala. Když jsem ale viděla, jak ji to přes injekce bolí a jak jí bolest přes obrovskou vůli nedovoluje předvádět její hru, lámalo mi to srdce," popsala Hermannová.

České beachvolejbalistky tak přijdou nejen o mistrovství světa, ale také o možnost získávat body do žebříčku pro kvalifikaci na olympijské hry v Tokiu 2020.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články