Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Nausch Sluková s Hermannovou jsou v osmifinále ME, dalším českým párům se nedařilo

Dvě utkání, dvě vítězství a jistota postupu do play-off. Barbora Hermannová a Markéta Nausch Sluková zdolaly na ME v plážovém volejbalu 2:0 na sety i italskou dvojici Marta Menegattiová, Viktoria Orsiová Tothová. Druhý ženský pár Michaela Kubíčková, Michala Kvapilová naopak čeká po porážce 0:2 s druhými nasazenými Němkami Margaretou Kozuchovou a Laurou Ludwigovou první kolo play-off.

Markéta Nausch Sluková (vlevo) a Barbora Hermannová
zdroj: ČTK/AP autor: Ronald Zak

Šesté nasazené Hermannová s Nausch Slukovou navázaly ve skupině F na úterní dvousetovou výhru a v boji o osmifinále uspěly po setech 21:19 a 21:15.

"Byl to těžký zápas a očekávaly jsme to. Holky jsou dlouhodobě na Tour a mají spoustu zkušeností," uvedla Hermannová. "V prvním setu jsme to tak trošku ukradly dvěma esy v závěru, což nám dodalo sebevědomí a jim naopak ubralo."

Český tým měl radost, že postoupil z prvního místa. "Můžeme tak vynechat předkolo a počkat si na vítěze play-off. Nehrát předkolo může být v tomhle turnaji výhodou, protože se má zítra změnit počasí. Z krásných 25 stupňů se sluníčkem by se to mělo otočit skoro o deset stupňů, má být hnusně a zima, strašný vítr. Může být výhodou netrávit v tomhle počasí moc času a našetřit sílu na odpolední zápas," dodala Hermannová.

Kubíčkové s Kvapilovou se v úterý sice dařilo také, ale favorizovaný pár nezaskočily a po jednoznačné porážce 12:21 a 12:21 musí místo přímého postupu do osmifinále absolvovat první kolo play-off.

Prohráli také Jan Dumek s Václavem Berčíkem, kteří se na ME dostali na poslední chvíli z pozice náhradníků. Zkušeným Rakušanům Clemensi Dopplerovi s Alexanderem Horstem, medailistům z evropských i světových šampionátů, podlehli 13:21 a 21:23.

Dumek s Berčíkem v hlavní soutěži zastoupili české jedničky Davida Schweinera s Ondřejem Perušičem, jenž má potíže s ramenem. O postup ze skupiny D budou usilovat ve čtvrtek proti belgické dvojici Dries Koekelkoren, Tom van Walle.

Mistrovství Evropy v plážovém volejbalu v Jurmale (Lotyšsko):

Muži:
Skupina D:

Horst, Doppler (20-Rak.) - Dumek, Berčík (13-ČR) 2:0 (13, 21), Plavinš, Točs (4-Lot.) - Koekelkoren, Van Walle (29-Belg.) 2:0 (16, 19).

Ženy:
Skupina B:

Ludwigová, Kozuchová (2-Něm.) - Kubíčková, Kvapilová (18-ČR) 2:0 (12, 12).
Skupina F:
Hermannová, Sluková (6-ČR) - Menegattiová, Orsiová Tothová (11-It.) 2:0 (19, 15).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články