Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Na rodinu je ještě čas. Sluková Nausch s Hermannovou chtějí hrát až do Tokia

Praha – Markéta Sluková s Barborou Hermannovou mají za sebou velmi úspěšnou sezonu. V té nové se soustředí na mistrovství světa a Markéta do ní vstupuje s novým jménem. Osmadvacetiletá Sluková Nausch se nedávno vdala a stejně jako loni po rozchodu s Kristýnou Kolocovou uvažovala o rodině a konci kariéry. To teď není na pořadu dne.

Markéta Sluková a Barbora Hermannová
zdroj: Reuters autor: Adrees Latif

V premiérovém roce společně postoupily na poslední chvíli na olympijské hry do Ria nebo vybojovaly stříbro na mistrovství Evropy. "Cítíme, že máme potenciál, jsme ještě pořád na začátku," prohlásila Sluková Nausch. "Našla jsem zase radost ze hry a chceme zkusit, kam to můžeme dotáhnout," uvedla.

Společně s pětadvacetiletou Hermannovou k sobě hledaly rok cestu, až se z nich staly kamarádky. Loni na prvním turnaji v Rakousku ještě ani nevěděly, jak si plácat po úspěšné výměně. "Musely jsme letos najít cestu, ladily jsme to trénink od tréninku podle pocitů, než jsme se naladily na stejnou notu," řekla Hermannová.

Je nám líto, video expirovalo.
Sluková Nausch a Hermannová střádají smělé plány

Jejich šance se v novém roce zvednou proto, že se hned několik špičkových párů rozpadlo. Přitom nechybělo moc a pár ani nevznikl. A letos klidně mohl po Riu rovněž skončit. "Loni byl konec kariéry větší téma. Když jsme se rozešly s Kristýnou (Kolocovou), chtěla jsem založit rodinu. A teď jsem moc ráda, že jsem to neudělala," uvedla. "Už bych asi byla připravená na miminko, ale máme unikátní šanci, máme sponzory i energii," doplnila Sluková Nausch. "Baví nás to, na rodinu ještě mám čas. Čtyři roky zvládneme," věřila.

Svatba bez ledových soch

V profesním životě bude ještě nějaký čas používat dvě příjmení, v soukromém ale bude už pouze Nausch. Se Simonem Nauschem, trenérem páru, chodila více než sedm let a tři roky byla zasnoubená. Svatba tak podle jejích slov byla další krokem, prý od okolí očekávaným. Veselka se uskutečnila v Arkansasu u přátel na farmě. "Nebyla to žádná americká svatba, nejsem typ, co by chtěl mít na veselce ledové sochy nebo motýly z krabice," pousmála se Sluková Nausch.

Příprava ještě v mlze

Nyní se už obě soustředí na kondiční přípravu na další sezonu. Zatím ještě neznají program Světového okruhu, proto si ani nemohou naplánovat soustředění. Rády by ale opět trénovaly v oblíbené Jihoafrické republice. "Ale pokud by Světová série začala v USA nebo Brazílii, tak by to asi nebylo moc vhodné," přemítala Sluková Nausch.

Cílem je mistrovství světa, na kterém Sluková Nausch skončila nejlépe sedmnáctá. "Rády bychom to vylepšily," shodly se.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články