Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Míč dokáže v klidu haly dělat divy. Beachvolejbalisty čeká netradiční start sezony

První turnaj Světového okruhu beachvolejbalistů se od středy do neděle koná netradičně v haagské hale. V moderním Sportcampusu Zuiderpark patří k favoritkám české páry Markéta Nausch Sluková s Barborou Hermannovou a Kristýna Hoidarová Kolocová s Michalou Kvapilovou.

Michaela Kvapilová (vlevo) a Kristýna Hoidarová Kolocová
zdroj: ČTK autor: Lebeda Pavel

"Je dobré si po dvou měsících přípravy zahrát zápas a zjistit, v jaké fázi se momentálně nacházíme, jestli jsme na dobré cestě nebo na čem máme zapracovat. Někde se začít musí a tohle je ideální čas," řekla Nausch Sluková. Spolu s Hermannovou jsou druhým nasazeným párem v hlavní soutěži.

Ještě větším testem bude turnaj pro Kolocovou a Kvapilovou. Nově je totiž připravuje Ital Andrea Tomatis. "Uvidíme, jaký jsme udělaly pokrok a na čem dál pracovat," řekla Kvapilová. "Trénovaly jsme nové věci, tak máme šanci si ověřit, co funguje a co se musíme snažit víc natrénovat," dodala Hoidarová Kolocová.

V bezvětří jiné reakce

Oba české páry se shodly, že turnaj v hale přinese překvapivé výsledky. Důvodem je specifické prostředí pro plážový volejbal. "V hale je to jiný sport. Míč reaguje jinak, zapadá, a dává se víc es než venku," řekla Nausch Sluková. Brazilci, kteří v hale netrénují, jsou podle ní z halového beachvolejbalu vyjukaní. "Je to specifické, ale buďme rádi, že se přeruší dlouhá příprava a můžeme si zahrát," řekla.

"V hale míč padá mnohem rychleji," podotkla také Kvapilová a její parťačka Hoidarová Kolocová, s kterou budou plnit roli čtvrtého nasazeného páru, doplnila: "Přijde mi, že venku s větrem jsem schopna předpokládat, co se může stát, zatímco v bezvětří haly je míč občas docela nepředvídatelný."

Do kvalifikace zasáhnou Martina Bonnerová s Šárkou Nakládalovou a mezi muži Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem a Václav Berčík s Janem Dumkem.

Po turnaji v Haagu přijde na řadu další turnaj Světového okruhu až skoro za dva měsíce v americkém Fort Lauderdale. V červnu by se měl hrát čtyřhvězdičkový turnaj mužů a žen i v Česku, od 20. do 24. června je v kalendáři jako dějiště Ostrava.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články