Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Hermannová se Štochlovou v Dauhá ze skupiny postoupily. Dumek se Sedlákem podlehli světovým jedničkám

Na turnaji v Dauhá se dařilo plážovým volejbalistkám Barboře Hermannové a Marii Sáře Štochlováé. Brazilkám Talitě a Thamele sice nejprve podlehly v tie-breaku 21:12, 10:21 a 16:18. V závěrečném zápase jim však nakonec k postupu do předkola play-off stačila výhra 2:0 nad dosud stoprocentním australským párem Taliqua Clancyová, Mariafe Artachová. S premiérovou účastí na turnaji se se třemi porážkami rozloučili Jan Dumek a Jiří Sedlák.

Marie-Sára Štochlová a Barbora Hermannová
zdroj: BeachProTour

V prvním setu prvního duelu hrály Češky precizně a vyhrály jej výrazným rozdílem, druhý měl přesně opačný průběh. Do tie-breaku vstoupily lépe čtyřicetiletá Talita s o 12 let mladší Thamelou, ale Češky dvakrát dotáhly manko, odvrátily dva mečboly a po esu Štochlové měly šanci zápas zakončit. Útok Brazilek ale dopadl na čáru a následné dva bloky Thamely strhly vítězství na jejich stranu.

"Byl to správný ženský beachvolejbal. První set jasně pro nás, druhý jasně pro holky a pak v tie-breaku jsme se tahaly až do samého konce. Myslím, že hrajeme dobře a předvádíme hru, jakou chceme. Trošku tam dneska chybělo štěstí," řekla Štochlová. "V tie-breaku rozhodlo pár malých detailů. Paradoxně byly na kurtu čtyři blokařky a ony vyhrály dvěma bloky v závěru," dodala.

S Clancyovou a Artachovou musely Češky v úvodu dotahovat ztrátu a první set získaly ve vyrovnané koncovce 21:19. Ve druhé sadě utekly soupeřkám šestibodovou šňůrou od stavu 8:8 a náskok už nepustily. Zvítězily 21:16.

Dumek se Sedlákem, kteří se mezi 16 nejlepších párů probojovali z kvalifikace, podlehli Italům Paolu Nicolaiovi a Samuelu Cottafavovi 11:21, 15:21. Po první jednoznačné sadě byla druhá už vyrovnanější, ale Italové za stavu 11:11 čtyřmi body za sebou odskočili a náskok si s přehledem pohlídali.

"Dneska to bylo trochu lepší, ale stále jsme oproti zápasům v kvalifikaci zbytečně pasivní a máme respekt ze soupeře. Nicméně všichni ze skupiny jsou opravdu z absolutní špičky a s nimi nejsme zvyklí ani hrát, ani trénovat," uvedl pro ČTK Dumek po prvním utkání.

Úvod zápasu nevyšel české dvojici ani proti Molovi a Sörumovi. I kvůli tomu byl první set jasnou záležitostí světových jedniček, ale ve druhém Češi zabojovali, a nakonec podlehli nejtěsnějším rozdílem ze všech tří utkání.

"Poslední zápas byl asi nejlepší z těch tří ve skupině. Byl to náš nejdůstojnější výkon, takže nakonec máme docela dobrý pocit a víme, kde a co máme trénovat. Celkově jsme každopádně z turnaje nadšení a odnášíme si ponaučení, co nám ještě chybí do úplné špičky," řekl Dumek. "Měli jsme ve skupině podle mého tři z pěti nejlepších současných týmů na světě, takže se nemáme za co stydět," dodal.

Dauhá – turnaj Pro Tour kategorie Elite v plážovém volejbalu:

Ženy – skupina D:

Talita, Thamela (13-Braz.) - Hermannová, Štochlová (12-ČR) 2:1 (-12, 10, 16), Hermannová, Štochlová - Clancyová, Artachová (5-Austr.) 2:0 (19, 16).

Muži – skupina A:

Nicolai, Cottafava (9-It.) - Dumek, Sedlák (16-ČR) 2:0 (11, 15), A. Mol, Sörum (1-Nor.) - Dumek, Sedlák 2:0 (11, 19).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články