Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Bylo to blízko. Sluková s Hermannovou ale v boji o olympiádu prohrály s Lotyškami

První velká šance zůstala nevyužita. Barbora Hermannová a Markéta Nausch Sluková zůstaly v čínské kvalifikaci před branami olympiády. Český pár měl v Chaj-jangu v rozhodujícím utkání dva mečboly, ale s úřadujícími mistryněmi Evropy Tinou Graudinovou a Anastasijí Kravčenokovou z Lotyšska prohrál po skoro hodinovém boji 17:21, 21:15 a 15:17.

Pro Hermannovou a Nausch Slukovou byl turnaj jednou z možností, jak se do Tokia 2020 probojovat. Šanci ještě mají z olympijského žebříčku, z jehož pořadí k 15. červnu 2020 projde na hry 15 párů, a také z kontinentální kvalifikace.

České jedničky měly v utkání s Lotyškami blízko k postupu. Po smeči Slukové vedly v tie-breaku o čtyři body 12:8, ale Kravčenoková pak dala čtyři přímé body z podání. Hermannová a Sluková ještě zmobilizovaly síly za stavu 14:13 a díky videu i při skóre 15:14 měly dva mečboly, ale soupeřky při obou úspěšně zaútočily.

Je nám líto, video expirovalo.
Beachvolejbalistky podlehly Lotyškám

Zápas ukončila na servisu Graudinová. Nejprve trefila eso na čáru a při prvním lotyšském mečbolu za stavu 15:16 chybovala na příjmu Hermannová.

"Rozhodlo to, že jsme v posledním setu bohužel od stavu 12:8 dostaly ve větru pět es plus odpískaný dotek sítě během jedné z výměn. Tím jsme jim víceméně třetí set dohrály. Mohly jsme ale zamakat už v prvním setu, tam jsme začaly trochu vlažně, dlouho nám trvalo, než jsme se sžily s větrem, který byl přes 30 km/h," komentovala zápas Nausch Sluková.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články