Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Závadová si za ztracenou čepičku vyslechla své, ale zklamání je pryč a už postupuje

Spoustu vtípků si vyslechla poté, co v páteční rozplavbě na mistrovství Evropy v Glasgow ztratila čepičku. Plavkyně Barbora Závadová i kvůli tomu neprošla ve své parádní disciplíně, polohové čtyřstovce, dál. V neděli už vsadila na tréninkovou čepičku a na dvoustovce motýlek poplave semifinále.

Barbora Závadová
zdroj: ČTK autor: Stejskal Ivo

Pětadvacetiletá reprezentantka dokonce zvažovala, že si při dalším startu pro jistotu vezme čepičky dvě. "Nakonec jsem měla jednu. Ale byla jiná, taková, na kterou jsem zvyklá. Tréninková. Přiznávám, že jsem byla hodně nervózní. Doufám, že to, co se mi stalo v pátek, se stane jednou, maximálně dvakrát za život," řekla Závadová.  

Bylo jí jasné, že se stane terčem narážek. "Samozřejmě všichni do mě ze srandy šili, takže jsem slyšela: 'Mám ti nasadit tu čepici?', nebo 'Koupil jsem ti oboustrannou lepicí pásku', a tak podobně… Ale jsem ráda, že si zaplavu odpoledne," radovala se z postupu.   

V pátek se v ní však mísily různé pocity, zoufalství však převažovalo. "Ale nakonec jsem se s tím vyrovnala líp, než jsem čekala. Je to prostě věc, co se stane. Je strašně smutná a zároveň i k smíchu. Takže jsem to nakonec přešla s úsměvem," uvedla Závadová. 

"Moc mě to mrzelo, ale tím, že to bylo hned první den a přede mnou spousta závodů, tak jsem to musela zvládnout,“ vysvětlovala, jak vstřebávala nečekaný výpadek. "Já se vždy snažím být jako tenista. Mě na nich fascinuje, že na jednom turnaji prohrají v prvním kole, ale třeba hned další vyhrají. Vždycky se snažím v hlavě přepnout na tento mód," dodala.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články