Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Závadová a Chocová byly na ME sedmé v českém rekordu

Štětín (Polsko) – Plavkyně Barbora Závadová a Petra Chocová obsadily na mistrovství Evropy v krátkém bazénu ve Štětíně v českém rekordu shodně sedmé místo. Prsařka Martina Moravčíková byla hned za Chocovou osmá. Do pátečního finále na 100 m postoupila pátým nejrychlejším semifinálovým časem znakařka Simona Baumrtová, jež loni v Eindhovenu získala bronz na poloviční trati.

Barbora Závadová
zdroj: Getty Images Sport autor: Clive Rose

Velká naděje českého plavání Závadová překonala v polohovém závodu na 200 metrů svůj vlastní národní rekord už v dopoledních rozplavbách, kdy čas ze říjnového mítinku v Dubaji zlepšila o 41 setin. Ve večerním finále se poprvé dostala pod hranici 2:10 a stanovila nový rekord 2:09,70. Svůj dopolední výkon překonala o 1,29 sekundy, nicméně zhruba stejný odstup ještě měla za bronzovou příčkou Britky Hannah Mileyové.

Zlato získala v čase 20:07,06 Španělka Mireia Belmonteová, jež krátce poté vyhrála i finále 200 metrů motýlek.

Chocová na prsařské padesátce atakovala vlastní dva roky staré maximum v rozplavbě i semifinále a nakonec ho přece jen pokořila v závodě o medaile. Svůj čas 30,89 vylepšila o setinu a za bronzem zaostala čtvrt sekundy. Moravčíková byla osmá za 31,15.

Je nám líto, video expirovalo.
ME v plavání 2011 Polsko
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články