Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Weber-Chocová je těhotná, přesto sní o Tokiu. Z bazénu mě nikdo nedostane, hlásí

V české špičce je už patnáct let, na právě probíhajícím mistrovství světa ale ve startovní listině nefiguruje. Petra Weber, dříve Chocová, je totiž těhotná. Na plavání ale rozhodně zanevřít neplánuje a sní o tom, že by se už v příštím roce mohla zúčastnit olympijských her v Tokiu. "Končit rozhodně nehodlám," předeslala.

Sport
zdroj: ČT4

Weber je v neolympijské disciplíně 50 metrů prsa dvojnásobnou mistryní Evropy. Na této distanci je také v současné době neohroženou českou královnou.

Manželka několikanásobného mistra světa ve freestyle footbagu Jana Webera potvrdila své výjimečné postavení i letos, když v dubnu splnila limit na mítinku v Eindhovenu. Na šampionátu ale nakonec chybí.

"Důvod je naštěstí šťastný. Jsem těhotná a po Novém roce se nám rozroste rodina," oznámila v rozhovoru pro ČT sport.

Je nám líto, video expirovalo.
Téma SZ: Petra Weber-Chocová a MS v plavání

Do korejského Kwangdžu ale samozřejmě chtěla. A moc. "Závidím, že si tam můžou v tý vodě zaplavat. Bylo to hodně složité, limit byl pro mě těžký. Pět let jsem takhle nezaplavala, forma mi po letech stoupala," řekla Weber.

O tom, zda odcestovat, či nikoliv, se nakonec radila s olympijským lékařem. "Mám k němu důvěru. Nedoporučil mi to," uvedla dvaatřicetiletá plavkyně, která se účastní i veteránských soutěží Masters.

V bohaté a úspěšné kariéře jí chybí úspěch na olympijských hrách. Na ty příští v japonském Tokiu by se chtěla kvalifikovat na dvojnásobné distanci. Na prsařské stovce získala v roce 2012 na evropském šampionátu v krátkém bazénu stříbrnou medaili.

Petra Chocová
zdroj: EPA autor: TIBOR ILLYES

"Nemám chodit trénovat, ale sportovat. Ono se to ale moc nedá. Nasadili jsme už přípravu na vytrvalost, abych pak zvládala i sprinty, ale i delší trať. Teď si plavu podle sebe a po prázdninách budu trénovat techniku," upřesnila Weber.

Konec je tedy v nedohlednu. "Dvakrát jsem už říkala, že končím, ale dokud budu s prací a rodinným životem zvládat trénink, asi mě z bazénu nikdo nedostane," uvedla závodnice, která na olympijských hrách 2012 startovala na stovce a skončila v rozplavbě celkově 24.

Pokračování v kariéře bere jako velkou výzvu a chce vyzkoušet, co po těhotenství tělo dokáže. "Plánuju dál trénovat ve fitku i ve vodě a doufám, že se budu moci co nejdříve vrátit," řekla Weber.

Zatím se tedy stále připravuje v Podolí, a dokonce přímo s veřejností. "Pouze jeden den v týdnu máme placenou dráhu. Na výsledky, co zvládám podávat, je to super. Asi se nám ty podmínky nezmění, ale my se s tím popereme," ubezpečila.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články