Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Skvělá Seemanová postoupila na ME z prvního místa do finále 200 m kraul

Vynikající formu má plavkyně Barbora Seemanová. Na mistrovství Evropy v Budapešti postoupila nejrychlejším časem do finále na 200 metrů kraul a na své parádní trati potvrdila medailové ambice. Český rekord v semifinále znakařské stovky vylepšil Jan Čejka, výkon 54,03 mu ale na postup do finále těsně nestačil. Skončil devátý před dosavadním rekordmanem Tomášem Frantou, který časem 54,21 za svým předchozím maximem o pět setin zaostal.

Barbora Seemanová
zdroj: ČTK/Fotobanka ČTK/ autor: Stejskal Ivo

Jednadvacetiletá Seemanová oproti rozplavbám, v nichž rovněž nenašla přemožitelku, ještě o více než sekundu zrychlila a výkonem 1:57,20 ji od vlastního českého rekordu dělilo 24 setin. O desetinu porazila úřadující evropskou šampionku z Glasgow 2018 Charlotte Bonnetovou z Francie, která vyhrála druhé semifinále.

Čejka, jenž skončil v pondělí v rozplavbách na 50 metrů první pod čarou, se v semifinále zlepšil oproti rozplavbám o tři desetiny a zrychlil i Franta. Jejich výkony nakonec stačily na deváté a desáté místo a pro finále budou plnit roli náhradníků. Třetí český znakař Tomáš Ludvík skončil v rozplavbě v šesté desítce.

Je nám líto, video expirovalo.
Seemanová se na ME blýskla, dařilo se i Frantovi s Čejkou

Už v rozplavbách pokořil český rekord prsař Matěj Zábojník, na dvoustovce ale zůstal výkonem 2:12,32 prvním nepostupujícím a do semifinále se nedostal. Dvacetiletý plavec překonal o 19 setin čas reprezentačního kolegy Filipa Chrápavého z dubnového mítinku ve Stockholmu, kde časem 2:12,51 sesadil po dvaceti letech z prvního místa tabulek Daniela Málka. Chrápavý zaplaval 25. čas.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články