Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Šefl a Moravčíková jsou v českých rekordech ve finále

Netanja (Izrael) - Trojnásobné zastoupení bude mít české plavání v závěrečném finálovém bloku na mistrovství Evropy v krátkém bazénu v izraelské Netanji. Třetím časem v rozplavbě a v národním rekordu 1:53,79 se blýskl na motýlkářské dvoustovce Jan Šefl, na stejně dlouhé prsařské trati vylepšila české maximum na 2:23,20 Martina Moravčíková a do finále postoupila jako sedmá. Mezi osmičkou nejlepších je také polohová štafeta žen.

Ilustrační foto

Pětadvacetiletému Šeflovi v Netanji dvakrát těsně uniklo finále, naposledy v sobotu na polohové stovce o 12 setin, dnes si ale spravil náladu. Jeho čas je o pět setin lepší, než byl jeho šest let starý český rekord.

"Je to fajn, ale zdání klame a ve finále to bude podstatně rychlejší. Pro mě to bude drastické a myslím, že bude rozhodovat vůle, která už moc není," řekl Šefl. "Rekord byl starý šest let, zaplaval jsem ho v devatenácti, takže to je příjemné," prohlásil.

Moravčíková vymazala Chocovou

Sobotní smolný polohový závod na 100 metrů ho fyzicky unavil. "Byl jsem docela zmordovanej, psychicky jsem na tom byl ještě hůř, takže kdybych tu nepovedenou polohovku neplaval, dneska to mohlo být podstatně rychlejší," myslel si.

Sedmadvacetiletá Moravčíková z čela historických národních tabulek vymazala výkon Petry Chocové, která před dvěma lety zaplavala čas 2:23,64. Osobní rekord si Moravčíková vylepšila skoro o sekundu.

"Konečně jsem doma, kdyby to bylo 400 metrů, tak by to bylo ještě lepší," prohlásila prsařka, která není sprinterkou a tratě 50 a 100 metrů se jí v Netanji moc nepovedly. "Tam jsem přesto čekala víc, takže jsem byla trochu zklamaná. Ale dneska ráno jsem si řekla: 'Píp na to' a vyšlo to. Bez stresu je to nejlepší," radovala se.

V polohové štafetě česká čtveřice ve složení Simona Baumrtová, Petra Chocová, Lucie Svěcená a Anna Kolářová doplavala v celkově pátém nejlepším čase 1:48,37.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články