Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Seemanová kvůli zdravotním problémům vynechá červnové MS v Budapešti

Nejlepší česká plavkyně Barbora Seemanová nebude startovat na červnovém mistrovství světa. Úřadující mistryně Evropy na 200 metrů volný způsob a šestá žena olympijských her účast vzdala kvůli zdravotním problémům, které jí znemožnily se na světový šampionát v Budapešti plnohodnotně připravit. Raději se zaměří na srpnové mistrovství Evropy v Římě.

Je nám líto, video expirovalo.
Seemanová vynechá MS

Seemanová loni v listopadu ještě získala na dvoustovce stříbro na ME v krátkém bazénu, ale v prosinci kvůli zranění zad předčasně odjela z MS v Abú Zabí. Toto zranění vyléčila, ale pak přetížila druhou část těla a problémy se jí vracely. Teprve na začátku května odtrénovala dva týdny bez bolesti.

"Takže jsme se rozhodli, že na mistrovství neodcestuji, protože nechci reprezentovat s tím, že bych si jela pro patnácté místo. I kdybych se náhodou dostala do finále, tak bych byla zklamaná, kdybych neútočila na osobní rekord," uvedla.

Kvůli bolestem nabrala dvaadvacetiletá kraulařka manko v přípravě. "Nestihly jsme odtrénovat to, co je potřeba na úspěch ve finále. Společně s Bárou jsme se shodly, že vybereme na letošní ročník jeden vrchol a dáme přednost doléčení a bezbolestným tréninkům," doplnila její trenérka Petra Škábová.

Jedna z nejlepších evropských kraulařek současnosti je s neúčastí na MS smířená. "Nechci jezdit na závody s tím, že nejsem stoprocentně připravená. Takto se před sebou i plaveckým světem nechci prezentovat, takže si myslím, že jsem se rozhodla správně," dodala Seemanová.

Šampionát v maďarské metropoli je náhradou za plánované mistrovství světa ve Fukuoce, které se mělo konat v květnu, ale bylo odloženo na příští rok. Nový termín akce pro všechny plavecké sporty je od 18. června do 3. července s tím, že bazénové plavání je netradičně v první polovině MS. Je to kvůli tomu, aby závodníci měli delší volno před srpnovým ME.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články