Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

Plavkyně Baumrtová má další evropskou medaili

Štětín (Polsko) – Česká plavkyně Simona Baumrtová přeplavala v třetím nejkratším čase krátký bazén na mistroství Evropy. Při závodu na 50 metrů znak ustavila časem 26,94 sekundy nový český rekord, bronz získala na kontinentálním šampionátu už podruhé v řadě. Závod vyhrála ruská plavkyně Anastasia Zuevová s výrazným sedmidesetinovým náskokem na Britku Georgii Daviesovou. Proti té zaostala Baumrtová pouze o setinu sekundy.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Předchozí výsledky přitom nenapovídaly tomu, že  Simona Baumrtová zopakuje loňský medailový úspěch, přestože se celý den zlepšovala. Z kvalifikace postoupila česká plavkyně jedenáctým nejlepším časem 27,75 sekundy. Ve svém semifinále skončila na čtvrté příčce, s časem 27,33 sekundy tak nepatřila k favoritkám rozhodující plavby. Další výrazné zrychlení ji však nakonec vyneslo na vrchol. Baumrtová vytvořila finálním časem 26,94 sekundy nový český rekord, který posledních deset let patřil Iloně Hlaváčkové.

"Čas je skvělý, výsledek tuplem. Sjela se sem celá evropská špička. Konkurence je mnohem větší, než byla loni," zdůraznila bronzová znakařka.

Dvacetiletá závodnice z Chomutova se v polském bazénu představila už v pátečním finále znakařské stovky, kde skončila šestá, šampionát uzavře v neděli dvoustovkou. "Je teoreticky mou hlavní disciplínou, tak uvidíme, jak dokážu pošetřit síly z dneška," poznamenala Baumrtová. Finále si zaplave v neděli také Martina Moravčíková, jež dohmátla v semifinále prsařské stovky jako osmá.

Úspěšné vystoupení už má za sebou Martin Verner, který ve finále stovky na volný způsob doplaval devátý a časem 47,94 přesně o sekundu zaostal za vlastním českým rekordem. Titul získal Sergej Fesikov z Ruska časem 46,56.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články