Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Kraulařka Seemanová je k nezastavení. Plavkyně si zajistila na MČR místenku do Tokia

Po přepsání českých rekordů přidala další skalp. Barbora Seemanová potvrdila skvěle načasovanou formu a na republikovém šampionátu si vyplavala na distanci 100 metrů volný způsob limit na olympiádu do Tokia o osm setin sekundy. Devatenáctiletá plavkyně se kvalifikovala díky času 54,30 sekundy. Doplnila tak znakařku Simonu Kubovou a kraulaře Jana Micku, kteří si zajistili lístek do Japonska už dříve.

Barbora Seemanová
zdroj: ČTK autor: Skřivánek Petr

"Jsem hrozně nadšená. I za ten čas jsem hrozně ráda, je to hrozně nízkých 54. Není to teda můj osobní rekord, takže ani český rekord, ale nejsem tady vůbec vyladěná. Je to super, že se mi to podařilo zaplavat bez přípravy na tyhle závody," řekla Seemanová, která za vlastním rekordem z loňské vítězné mládežnické olympiády zaostala o jedenáct setin.

Už při rozplavání cítila formu. "Jelo se mi hrozně dobře na pocit, cítila jsem výborně vodu. S trenérkou jsme říkaly, že by bylo super to zkusit naplno, i když je to jenom semifinále a jenom mistrovství republiky. Že za to nic nedáme, ty časy při tom rozplavání byly dobré," líčila svěřenkyně Petry Škábové.

Nevěřila, že stovka bude první disciplínou, na které olympijský limit splní. "Ještě bych se chtěla pokusit o limit na 200 kraul, tam bych se taky chtěla olympiády zúčastnit," řekla Seemanová. Hlavní disciplína ji na mistrovství ČR čeká o víkendu. Na dvoustovce byla osmá na loňském mistrovství světa. Její český rekord má hodnotu 1:57,40, ostrý limit FINA je o dvanáct setin rychlejší.

Je nám líto, video expirovalo.
Seemanová se kvalifikovala na olympiádu do Tokia

Mistrovství ČR v plavání v Českých Budějovicích:

Muži: 800 m vol. zp.: 1. Micka (USK Praha) 8:11,06, 50 m prsa: 1. Janeček (Ústecká ak. plaveckých sportů) 28,65, 100 m znak: 1. Franta (Chomutov) 55,76, 4x100 m vol. zp.: 1. Kometa Brno 3:27,57.

Ženy: 50 m prsa: 1. Štěpánková (SC Pardubice) 32,16, 100 m znak: 1. Kubová (Chomutov) 1:03,07, 4x100 m vol. zp.: 1. KPS Ostrava 3:51,95.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články