Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Finále dvoustovky bude na ME i s Baumrtovou, která zaplavala čtvrtý čas

Netanja (Izrael) – Zatímco ve čtvrtek jí útok na medaili z mistrovství Evropy v krátkém bazénu na prsařské stovce nevyšel, na dvoustovce znakem jsou šance Simony Baumrtové po kvalifikaci poměrně vysoké. Česká plavkyně se do finálových bojů dostala čtvrtým nejlepším časem 2:04,69 minuty. Do semifinále prsařské stovky prošla jako poslední Petra Chocová, ostatní čeští plavci vypadli.

Baumrtová patřila už ve čtvrtek na stovce mezi favoritky, do finále postoupila druhým časem, ale svoji roli nezvládla a obsadila nakonec páté místo. Kromě dvoustovky, na které před dvěma lety v Herningu vybojovala stříbrnou medaili, ji v sobotu ještě čeká závod na 50 metrů, kde bude obhajovat zlato.

Chocová měla štěstí, časem 1:07,13 uhájila postup o dvě setiny sekundy. Trochu si tak spravila náladu, neboť na své silné trati 50 metrů ve středu skončila před branami finále o pět setin. "Pomalu jsem to rozjela, na konci jsem vůbec netuhla, jelo se mi to dobře," zhodnotila rozplavbu Chocová. "Ten čas je ale pomalý, musím to zlepšit," řekla plavkyně s osobním rekordem 1:05,50.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články